Në orët e para të mëngjesit, një pjesë e madhe e territorit të Shqipërisë është përfshirë nga moti i keq me stuhi dhe reshje të dendura shiu. Bregdeti i Jugut i ka lënë të gjithë pushuesit në banesat e tyre pasi deti është me dallgë të forta dhe përbën rrezik për jetën e njerëzve.

Në pamjet duket se qyteti i Vlorës ka pësuar dëme të mëdha materiale. Katastrofa më e madhe është bërë në plazhin e Qeparoit, ku janë shkatërruar edhe lokalet pranë bregdetit.

Një ditë më parë, i gjithë vendi ishte përfshirë nën mot të nxehtë e përvëlues me temperatura të larta, ndërsa sot ka një ndryshim total. Shiu ka sjellë atmosferë dimri, ndërsa njerëzit janë detyruar të braktisin plazhet.

In the early hours of the morning, a large part of the territory of Albania is covered by bad weather with storms and heavy rain. The South Coast has left all vacationers in their homes as the sea is with strong waves and poses a risk to people’s lives.

In the pictures it seems that the city of Vlora has suffered great material damage. The biggest catastrophe took place on the beach of Qeparo, where the premises near the coast were destroyed.

The day before, the whole country was engulfed under hot and scorching weather with high temperatures, while today there is a total change. The rain has brought winter atmosphere while people have been forced to leave the beaches.