Një 71-vjeçar britanik ka masakruar për vdekje me thikë gruan e tij dhe më pas ka vrarë veten.

Alan Smith, piktor, goditi me thikë bashkëshorten e tij në fyt edhe në kokë dhe më pas u gjet i vdekur në shtratin e tij.

Policia ka siguruar se është një vrasje gjakftohtë dhe nuk ka ngritur pista të tjera hetimi për ngjarjen.

Fqinjët shprehen se e gjithë ngjarja ka ndodhur për shkak të izolimit nga pandemia e koronavirusit. Ata shprehen se 71-vjeçari ishte i frikësuar dhe i stresuar prej situatës së krijuar. Ai i trembej së tepërmi mungesës së ushqimeve dhe ilaçeve.

Çifti dilte shpeshherë nga izolimi për të blerë ushqime por shqetësoheshin nga fakti se shumica e tyre kishin mbaruar.

Një nga fqinjët e tyre thotë:

I kam parë që të hënën e shkuar. I përshëndeta, por ata nuk ma kthyen.

A 71-year-old British man stabbed his wife to death and then killed himself.

Alan Smith, a painter, stabbed his wife in the throat and head and was later found dead in his bed.

Police have confirmed that it is a cold-blooded murder and have not set up other investigation tracks for the event.

Neighbors say the whole incident happened due to isolation from coronavirus pandemic. They say the 71-year-old was frightened and stressed by the situation. He was terrified of a lack of food and medicine.

The couple often came out of isolation to buy food but were worried that most of them had finished.

One of their neighbors says:

I’ve seen them since last Monday. I greeted them, but they did not return.