Një tërmet me madhësi 4.6 ballë të shkallës Rihter ndodhi këtë të premte në mëngjes në Kretë.

Sipas Institutit Gjeodinamik në ishull, tërmeti ndodhi 49 km në veriperëndim të Kassos, ndërsa thellësia e tij vlerësohet në 27.5 km.

Për momentin nuk raportohen dëme materiale, ndërkohë që lëkundjet sizmike kan shkaktuar ankth dhe frikë në popullatë.

An earthquake measuring 4.6 on the Richter scale occurred this Friday morning in Crete.

According to the Geodynamic Institute on the island, the quake occurred 49 km northwest of Kassos, while its depth is estimated at 27.5 km.

No material damage is reported at the moment, while seismic tremors have caused anxiety and fear in the population.