Greqia është tronditur sot një tërmet i fortë me magnitudë 5.6 të shkallës Rihter, rreth 47 km nga Janina.

Lëkundjet në orën 01:49 janë ndierë edhe në Tiranë.

Ende nuk dihet nëse tërmeti ka shkaktuar dëme materiale, por paniku dhe frika kanë qenë të mëdha dhe njerëzit kanë dalë nga shtëpitë.
Greqia bën pjesë në zonën me aktivitet të lartë sizmik.

Greece is rocked today by a 5.6 magnitude Richter earthquake, about 47km from Ioannina.

The tremors at 01:49 are also felt in Tirana.

It is not yet known whether the earthquake caused any material damage, but the panic and fear have been severe and people have left their homes.
Greece is part of the area with high seismic activity.