Dy fëmijë kanë humbur jetën në ishullin grek të Samos, 19 kilometra nga epiqendra e tërmetit shkatërrues. Mediat greke bëjnë me dije se fëmijët, një vajzë dhe një djalë të moshës 16 dhe 17-vjeç, po ktheheshin nga shkolla kur i ka zënë poshtë një mur që është shembur nga lëkundjet e forta.

Ndërkohë, kryebashkiaku i Samos është shprehur se:

“Shumë ndërtesa janë shembur dhe të paktën 10 persona kanë mbetur të plagosur.”
Gjithashtu, në Izmir të Turqisë raportohet se është shënuar numri më i lartë i viktimave dhe deri tani 6 persona kanë humbur jetën dhe 202 kanë mbetur të plagosur. Kërkimet për shpëtimin e të bllokuarve nën rrënoja janë duke vijuar.

Two children have lost their lives on the Greek island of Samos, 19 kilometers from the epicenter of the devastating earthquake. Greek media suggest that the children, a girl and a boy aged 16 and 17, were returning from school when they were knocked down by a wall that collapsed due to strong shaking.

Meanwhile, the mayor of Samos has stated that:

“Many buildings have collapsed and at least 10 people have been injured.”
Also, in Izmir, Turkey, it is reported that the highest number of victims has been recorded and so far 6 people have lost their lives and 202 have been injured. Searches for the rescue of those trapped under the rubble are ongoing.