Një tèrmet i fôrtë ka trônditur Greqinë. Sipas mediave vendase, tèrmetí ishte me magnitudë 5.1 i shkallës rihter dhe u regjistruar ne orën 14:05.

Lëkundjet e tèrmetit janë regjistruar 25 kilometra në perëndim të ishullit të Egjeut jugor dhe 48 kilometra në perëndim të Kos.

Mediat greke raportojnë që fakti që ka një vùllkan në Nisyros, detyron Mbrojtjen Civile të aktivizojë një protokoll të veçantë reagimi, me rezultatin që shërbimet tashmë janë vënë në gatishmëri.

Protokolli parashikon mobilizimin e shërbimeve për të zbuluar çdo rrëshqitje toke ose ngritje të valëve të detit.

A strong earthquake has shaken Greece. According to local media, the quake had a magnitude of 5.1 on the Richter scale and was recorded at 14:05.

The quake was recorded 25 kilometers west of the southern Aegean island and 48 kilometers west of Kos.

Greek media report that the fact that there is a volcano in Nisyros, forces the Civil Defense to activate a special response protocol, with the result that the services are already on standby.

The protocol provides for the mobilization of services to detect any landslides or rising sea waves.