Një super-operacion antidrogë i koduar “Servitium” është zhvilluar ditën e sotme nga Drejtoria e Anti Mafias në Salerno të Italisë.

Në pranga kanë përfunduar 20 persona, të gjithë shqiptarë, raportojnë mediat përtej Adriatikut.

Ende nuk dihen emrat e të prangosurve ndërsa sipas hetuesve, flitet për një organizatë gjithëpërfshirëse, që administronte të gjitha fazat e tregtimit dhe trajtimit të drogës dhe me një fitim vjetor prej rreth 1 milion eurosh.

Hetuesit italianë kanë njoftuar se droga vinte nga Holanda dhe Shqipëria, dhe ishte e llojit kokainë, hashash dhe marijuanë.

Ata akuzohen gjithashtu për falsifikim, posedimi i armëve, ndihma dhe marrja e sendeve të vjedhura, kërcënime dhe dëmtime.

Gjatë këtij operacioni u sekuestruan edhe mbi 2 kg drogë, ndërkohë vijojnë hetimet për zbulimin e personave të tjerë të përfshirë në trafik.

A super-anti-drug operation codenamed “Servitium” was conducted today by the Anti-Mafia Directorate in Salerno, Italy.

Twenty people, all Albanians, ended up in handcuffs, media outlets across the Adriatic report.

The names of the detainees are still unknown, but according to investigators, there is talk of a comprehensive organization that administered all stages of drug trafficking and treatment, with an annual profit of about 1m euros.

Italian investigators have reported that the drugs came from the Netherlands and Albania, and were cocaine, hashish and marijuana.

They are also charged with forgery, possession of weapons, aiding and abetting stolen items, threats and damages.

During this operation, over 2 kg of drugs were seized, while investigations continue to discover other persons involved in trafficking.