Disa burra u arrestuan sot në Bradford si pjesë e një hetimi ndërkombëtar për kontrabandën e migrantëve në Britani të Madhe me anije.

Rreth orës 6 të mëngjesit të sotëm, oficerët e policisë kryen kërkime në pesë adresa në Bradford, Wakefield dhe Grimethorpe.

Një 34-vjeçar shqiptar përfundoi në pranga në Wibsey me dyshimin e hyrjes së paligjshme në Britani të Madhe dhe veprave të drogës dhe një shqiptar 24-vjeçar u arrestua në një adresë në Wakefield me dyshimin e hyrjes së paligjshme në MB.

Rreth 9,000 paund dhe rreth 60 bimë kanabis u kapën gjithashtu në operacion, së bashku me prova të tjera.

Më herët gjatë ditës, si pjesë e të njëjtit hetim, autoritetet belge arrestuan 10 persona dhe sekuestruan një armë, pasi kontrolluan 12 adresa kryesisht në rajonin e Liege.

Arrestimet pasuan një incident më 4 dhjetor të vitit të kaluar kur 14 burra shqiptarë u arrestuan me dyshimin se hynë në Mbretërinë e Bashkuar në mënyrë të paligjshme përmes një anijeje që zbarkoi në portin e Southwold.

Zyrtarët e Emigracionit u morën me këtë incident dhe filluan një hetim.

Chris Philp, Ministri për çështjet e Emigracionit, tha: “Këto arrestime u bënë si pjesë e një hetimi të vazhdueshëm për një grup të dyshuar të krimit të organizuar të përfshirë në kontrabandë njerëzish. Ne besojmë se arrestimet e bëra sot në Mbretërinë e Bashkuar dhe Belgjikë do të kenë prishur ndjeshëm aktivitetet e grupit”.

“Kontrabanda me njerëz është një krim i neveritshëm që i trajton migrantët si ngarkesë njerëzore nga të cilat përfitohet. Duke punuar me partnerë brenda dhe jashtë vendit, ne jemi të vendosur të bëjmë gjithçka mundemi për të çmontuar rrjetet kriminale të përfshira në imigrim të paligjshëm”.

 

Several men were arrested today in Bradford as part of an international investigation into the smuggling of migrants to the UK by boat.

Around 6 a.m. this morning, police officers conducted searches at five addresses in Bradford, Wakefield and Griminhorpe.

A 34-year-old Albanian ended up in handcuffs in Wibsey on suspicion of illegal entry into the UK and drug offenses and a 24-year-old Albanian was arrested at an address in Wakefield on suspicion of illegal entry into the UK.

About ,000 9,000 and about 60 cannabis plants were also seized in the operation, along with other evidence.

Earlier in the day, as part of the same investigation, Belgian authorities arrested 10 people and seized a weapon after searching 12 addresses, mostly in the Liege region.

The arrests followed an incident on December 4 last year when 14 Albanian men were arrested on suspicion of entering the UK illegally via a ship that landed in the port of Southwold.

Immigration officials dealt with the incident and launched an investigation.

Chris Philp, the Minister for Immigration Affairs, said: “These arrests were made as part of an ongoing investigation into a suspected organized crime group involved in human trafficking. We believe that the arrests made today in the United Kingdom and Belgium will have significantly disrupted the group’s activities. ”

“Human trafficking is a heinous crime that treats migrants as a human burden from which they benefit. “Working with partners at home and abroad, we are determined to do everything we can to dismantle the criminal networks involved in illegal immigration.”