Një foshnje, i cili u shpall i vdekur 3 herë, u gjet duke marrë frymë nga prindërit brenda në arkivol, duke bërë që për ngjarjen të nisin hetimet.

I porsalinduri u dyshua se humbi jetën gjatë lindjes, në javën e 27 të shtatzënisë, më 8 Shkurt. Por prindërit e tij u tronditën, kur zbuluan se po merrte frymë, disa orë më vonë. Kreu i spitalit tha se ishte një “mrekulli”, pasi sipas tij, tre kontrolle të bëra ndaj fëmijës, konfirmuan se ai ishte vdekur.

E gjithë ngjarja e pazakontë, sipas asaj që shkuan e përditshmja “Mirror”, ndodhi në Santa Cruz, në lindje të Bolivisë.

Autoritetet atje mësohet se kanë nisur një hetim për ngjarjen, pas dyshimeve të neglizhencës mjekësore ndaj të porsalindurit. Megjithatë drejtori i spitalit insiston se kemi të bëjmë me një “mrekulli”.

“Bebja lindi pa shenja jete, kështu që ishte një vdekje e fetusit. Doktorët kontrolluan sërish dhe situata ishte e njëjtë. Një orë më vonë, ata e kontrolluan edhe një herë tjetër dhe diagnoza ishte po e njëjta. 2 orë më vonë, bebja u kontrollua sërish dhe u konfirmua sërish i vdekur. E vetmja gjë që mund t’ju them të gjithëve është se ishte një mrekulli”, tha kreu i spitalit Federico Urquizo.

Sipas mediave lokale, një komitet i spitalit konkludoi se bebja kishte vdekur, por u rikthye në jetë 2 orë më vonë. I vogli, i quajtur Dhilan Daren ndodhet aktualisht në spital, në kujdes intensiv.

Babai i tij, Richard Jurado u tregoi gazetarëve certifikatën e firmosur të vdekjes dhe tashmë ka bërë kërkesë për certifikatë lindjeje. Ai u takua me prokurorin e çështjes, Lorgio Viveros, i cili do të marrë në pyetje stafin mjekësor gjatë ditëve në vijim. Hetimet për ngjarjen vijojnë.

 

A baby, who was pronounced dead three times, was found breathing by parents inside the casket, prompting investigations into the incident.

The newborn was suspected of losing her life at birth in the 27th week of pregnancy on 8 February. But his parents were shocked when they discovered he was breathing, hours later. The head of the hospital said it was a “miracle”, as he said three tests on the baby confirmed he was dead.

The whole unusual event, according to the daily Mirror, went to Santa Cruz, east of Bolivia.

Authorities there are said to have launched an investigation into the incident, following allegations of medical malpractice against the newborn. However, the hospital director insists it is a “miracle”.

“The baby was born without signs of life, so it was a fetal death. The doctors checked again and the situation was the same. An hour later, they checked him again and the diagnosis was the same. Two hours later, the baby was rechecked and confirmed dead again. The only thing I can tell you all is that it was a miracle, ”said Federico Urquizo, head of the hospital.

According to local media, a hospital committee concluded that the baby had died but returned to life 2 hours later. The little one, called Dhilan Daren, is currently in hospital in intensive care.

His father, Richard Jurado, told reporters the signed death certificate and has already applied for a birth certificate. He met with the case’s prosecutor, Lorgio Viveros, who will interrogate medical staff over the coming days. Investigations into the event continue.

Clash between Albanians and Pakistanis in a Greek prison. The 26-year-old Albanian ends up in hospital

A fierce clash between immigrants took place yesterday afternoon in Kathiana, Akrotiri, Crete, between a group of Pakistanis and two Albanians, whose reasons are not yet known.

A 26-year-old Albanian man wounded in the leg has ended up in hospital, then handcuffed to illegal entry into Greece.

Others, meanwhile, have fled, escaping arrest.