Denisa Dibra dhe Nervida Garunja, dy vajzat që mbetën të plagosura nga aksidenti tragjik i të dielës mbrëma tashmë e kanë kaluar rrezikun për jetën dhe ndodhen në gjendje të stabilizuar shëndetësore.

Burime nga spitali i Traumës për abcnews.al bëjnë me dije se Denisa Dibra tashmë është në gjendje më të stabilizuar, pavarësisht dëmtimeve në kokë të cilat sipas mjekëve nuk përbëjnë rrezik për jetën.

Ndërsa edhe Nervida Garunja e cila u përmend pak më vonë si pasojë e dëmtimeve të rënda, tashmë është jashtë rrezikut për jetën dhe arrin të komunikojë edhe me familjarët e saj.

Por ngjarja tragjike e 13 shtatorit mbrëma ku humbën jetën Lusinda Garunja dhe Xheneta Qallia është fshirë nga kujtesa e tyre. Ato nuk mbajnë mend asgjë nga aksidenti tragjik, ndërsa nuk kanë dijeni se motra e njërës prej tyre Lusinda dhe shoqja e tyre Xheneta Qallia kanë ndërruar jetë.

Mjekët kanë rekomanduar që të pritet deri në stabilizimin e plotë të gjendjes së tyre, dhe më pas lajmi i trishtë do i komunikohet atyre edhe me praninë e një psikologu.

Katër vajzat po udhëtonin në tunelin e Elbasanit kur në dalje të tij u goditën nga pas nga një makinë tip “Benz” që drejtohej nga Behar Pema. Ky i fundit rezultoi i dehur në testin e alkoolit dhe u arrestua nga uniformat blu.

Nervida Garunja e cila ishte pasagjere në sediljen e përparme i tha policisë se e kishin parë makinën që i aksidentoi të bënte manovra përgjatë gjithë rrugës deri pak momente para përplasjes tragjike.

Ato po shkonin të festonin 19-vjetorin e lindjes së Lusinda Garunjës e cila fatkeqësisht ndërroi jetë në ditën e saj të lindjes.

Denisa Dibra and Nervida Garunja, the two girls who were injured in the tragic accident on Sunday night, have already passed the risk for their lives and are in stable health.

Sources from the Trauma Hospital for abcnews.al suggest that Denisa Dibra is already in a more stable condition, despite head injuries which according to doctors do not pose a risk to life.

While Nervida Garunja, who was mentioned a little later as a result of serious injuries, is already out of danger for life and manages to communicate with her family.

But the tragic event of September 13 last night where Lusinda Garunja and Xheneta Qallia lost their lives has been erased from their memory. They do not remember anything from the tragic accident, while they do not know that the sister of one of them Lusinda and their friend Xheneta Qallia have passed away.

Doctors have recommended to wait until their condition fully stabilizes, and then the sad news will be communicated to them even in the presence of a psychologist.

The four girls were traveling in the tunnel of Elbasan when at its exit they were hit from behind by a “Benz” type car driven by Behar Pema. The latter turned out to be drunk on the alcohol test and was arrested by the blue uniforms.

Nervida Garunja, who was a passenger in the front seat, told police that they had seen the car that crashed her maneuvering all the way until a few moments before the tragic collision.

They were going to celebrate the 19th anniversary of the birth of Lusinda Garunja who unfortunately passed away on her birthday.