Dy automjete janë përfshirë në një áksident të ndodhur pasditen e sotme në áksin rrugor Elbasan-Tiranë. Pérplasja ka ndodhur në afërsi të tunelit, ku mjeti tip “Volswagen” në të cilën udhëtonin 4 vajza u përplas me një automjet tip “Benz”. Si pasojë e góditjes kanë ndërruar jetë dy nga vajzat, ndërkohë që dy bashkëpasagjeret e tyre ndodhen në gjendje krítíke për jetën te spitali i Tráumës.

Nervida Garunja, një nga vajzat që ndodhet në gjendje të réndë në spitalin e Tráumës ka arritur të flasë për áksidentin trágjik që ndodhi mbrëmjen e sotme. Ajo ka rrëfyer se Behar Pema, 58-vjeçari që tashmë është vënë në pranga ka kryer manovra në rrugë, duke shkaktuar edhe áksidentin.

“Kryente manovra në rrugë. Ecte dhe nuk mbante drejtimin,”- mësohet se është shprehur ajo, pas ngjarjes së réndë ku humbën jetën dy vajza. Ndërsa vetë Garunja dhe pronarja e mjetit me të cilin po udhëtonin të katërta, Denisa Dibra, ndodhen në spital.

Dy víktimat janë identifikuar si Lusinda Garunja motra e Nervidës dhe Xheneta Qallia, të dyja me origjinë nga Shkodra.

Drejtuesi i mjetit tip ‘Benz’ me targa AA209AD, shtetasi Behar Pema, 58 vjeç, drejtonte mjetin në gjendje të déhur në masën 093 mg/l testi i parë dhe 0.99 mg/ l testi i dytë. Ai është árrestuar nga pólicia.

 

Two vehicles were involved in an accident that occurred this afternoon on the Elbasan-Tirana road. The collision took place near the tunnel, where the “Volswagen” type vehicle in which 4 girls were traveling collided with a “Benz” type vehicle. As a result of the attack, two of the girls died, while their two co-passengers are in critical condition for life at the Trauma Hospital.

Nervida Garunja, one of the girls who is in serious condition in the Trauma Hospital has managed to talk about the tragic accident that happened tonight. She confessed that Behar Pema, 58 years old, who has already been handcuffed, performed maneuvers on the road, causing the accident.

“He performed maneuvers on the road. “He walked and did not hold the direction,” she is said to have said, after the serious event where two girls lost their lives. While Garunja herself and the owner of the vehicle with which the four were traveling, Denisa Dibra, are in the hospital.

The two victims have been identified as Lusinda Garunja, Nervida’s sister, and Xheneta Qallia, both from Shkodra.

The driver of the vehicle type ‘Benz’ with license plates AA209AD, citizen Behar Pema, 58 years old, drove the vehicle in a state of intoxication in the amount of 093 mg / l the first test and 0.99 mg / l the second test. He has been arrested by the police.