Rezultatet e para të hetimit tregojnë se oficeri i policisë Rudolf Elezović është vetëvrarë, por disa detaje që janë zbuluar nga këqyrja e trupit të pajetë vënë në pikëpyetje këtë përfundim të hetuesve.

Policia e Malit të Zi zyrtarisht ka konfirmuar vdekjen e Elezovic, pasi përgjigjet e të dhënave të ADN kanë zbuluar se trupi i përket ish-shefit të antidrogës.

“Prokurori i shtetit në Prokurorinë e Podgoricës u informua për ngjarjen dhe urdhëroi që trupi të dërgohet për autopsi në mënyrë që të përcaktojë shkakun e vdekjes“, thuhet në një njoftim nga Policia e Malit të Zi.

Por edhe pse është raportuar se policisë është vetëvrarë, mediat në vend shkruajnë se Elezovic ka një plagë në kokë. Hetimet po vijojnë dhe pritet përgjigja e autopsisë për të zbuluar shkakun e vërtetë të vdekjes.

Deri tani mësohet se ish-shefi i antidrogës ka vdekur rreth 10 ditë më parë, kohë që përkon dhe shpalljen të zhdukur nga bashkëshortja e tij. Trupi i pajetë u tha se u gjet disa qindra metra larg Kanalit të Shaski. Rudolf Elezovic u shpall i zhdukur në 27 Maj.

Preliminary results of the investigation show that police officer Rudolf Elezović committed suicide, but some details that have been revealed from the examination of the dead body call into question this conclusion of the investigators.

Montenegrin police have officially confirmed Elezovic’s death, as DNA data responses have revealed that the body belongs to the former anti-drug chief.

“The state prosecutor at the Podgorica Prosecutor’s Office was informed of the incident and ordered that the body be sent for an autopsy in order to determine the cause of death,” said a statement from the Montenegrin Police.

But even though it has been reported that the police committed suicide, the local media write that Elezovic has a wound to the head. Investigations are ongoing and an autopsy response is awaited to discover the true cause of death.

So far it is learned that the former anti-drug chief died about 10 days ago, which coincides with the announcement of his wife missing. The lifeless body was said to have been found several hundred meters away from the Shaski Canal. Rudolf Elezovic was declared missing on May 27.