Taulant Balla, drejtuesi politik i Partisë Socialiste në qarkun e Elbasanit, rezulton socialisti më i votuar në Shqipëri.

Në fund të procesit të numërimit të 511 kutive të votimit në qarkun e Elbasanit, ai arriti të grumbullojë 21 604 vota një shifër kjo e barabartë me sa për 6 kandidatët më të votuar në këtë qark.

Ai arriti t’ia kalojë me vota çdo kandidati socialist më të votuar në shkallë vendi. Ai ka marrë pothuaj dyfishin e Bledi Çuçit, Niko Peleshit, Belinda Ballukut, Blendi Klosit, Fatmir Xhafajt e madje edhe të Kryeministrit Edi Rama.

Veç takimeve të përqëndruara, Taulant Balla arriti të shkojë në çdo lagje, rrugë, fshat, shtëpi të qarkut Elbasan për të bashkëbiseduar me qytetarët. Ai ka përshkuar mijëra kilometra gjatë kësaj fushate. Dhe rezultati u shpërblye në fund edhe pse mjaft kandidatë socialistë lobuan për vetë për të përfituar vota.

Taulant Balla, the political leader of the Socialist Party in the district of Elbasan, is the most voted socialist in Albania.

At the end of the counting process of 511 ballot boxes in the district of Elbasan, he managed to collect 21,604 votes, a figure equal to the number of 6 most voted candidates in this district.

He managed to pass the votes of every most voted socialist candidate in the country. He has received almost twice as much as Bledi Çuçi, Niko Peleshi, Belinda Balluku, Blendi Klosi, Fatmir Xhafaj and even the Prime Minister Edi Rama.

In addition to focused meetings, Taulant Balla managed to go to every neighborhood, street, village, house in the Elbasan district to talk to citizens. He has traveled thousands of miles during this campaign. And the result was rewarded in the end even though many socialist candidates lobbied for themselves to gain votes.