Ditën e sotme mësuesit dhe pedagogët do të marrin dozën e dytë të vaksinës kundër COVID-19. Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu vizitoi qendrën e vaksinimit në stadiumin Air-Albania. Ministrja deklaroi se është shumë e rëndësishme që dozat e dyta të bëhen në kohë duke theksuar se pas stafit pedagogjik, është radha e forcave të armatosura.

“Është shumë e rëndësishme që dozat e dyta të bëhen sipas kalendarit të vaksinimit për të gjitha kategoritë. Sot kemi vaksinimin e mësuesve ndërsa më pas vazhdon me forcat e armatosura. Ndërsa në sheshin Skënderbej po vazhdon vaksinimi sipas grupmoshave dhe me të gjithë pjesën tjetër”, u shpreh ministrja.

Mbi 40 mijë pedagogë, mësues dhe edukatorë janë vaksinuar, nga të cilët rreth 11 mijë i kanë kryer të dy dozat e vaksinës. Që prej nisjes së procesit të vaksinimit janë mbi 816 mijë qytetarë të vaksinuar, nga të cilët, 320 mijë i kanë kryer të dy dozat e vaksinës anticovid.

Today teachers and educators will receive the second dose of COVID-19 vaccine. The Minister of Health Ogerta Manastirliu visited the vaccination center at the Air-Albania stadium. The Minister stated that it is very important that the second doses are done on time, emphasizing that after the pedagogical staff, it is the turn of the armed forces.

“It is very important that the second doses are made according to the vaccination calendar for all categories. Today we have the vaccination of teachers and then it continues with the armed forces. “While in Skënderbej Square, vaccination is continuing according to age groups and with all the rest”, said the minister.

Over 40 thousand pedagogues, teachers and educators have been vaccinated, of which about 11 thousand have received both doses of the vaccine. Since the start of the vaccination process, over 816 thousand citizens have been vaccinated, of which 320 thousand have received both doses of anticovid vaccine.