Një mjellmë nënë thuhet se ka vdekur nga trishtimi dhe zemra e thyer, pasi disa djem i goditën me tulla vezët e saj.

Një grup djemsh adoleshentë vranë zogjtë e palindur me gurë dhe tulla muajin e kaluar në Bolton, Manchester Greater.

Mjellma nënë u gjet e ngordhur në fillim të kësaj jave, jo shumë kohë pasi babai u zhduk, njoftoi Manchester Evening News.

Disa aktivistë të jetës së egër, të cilët po monitoronin mjellmat, thanë që disa vezë u humbën javët e fundit, duke lënë vetëm një vezë të mbijetuar.

Ata shtuan se mjellma baba, ishte larguar nga foleja për shkak të dhimbjes dy javë më parë dhe nuk është kthyer që nga ajo kohë.

Mjellma femër është ngacmuar nga pulat, rosat dhe një qen pas sulmit nga grupi i djemve.

Aktivistët e gjetën të ngordhur mjellmën femër në folenë e saj në fillim të kësaj jave.

Sipas Swan Lifeline, dihet që mjellmat vdesin nga trishtimi nëse humbasin partnerët e tyre ose të vegjlit, pasi mjellmat në përgjithësi janë specie shumë të shoqërueshme.

Nëse partneri i mjellmës vritet ose zhduket, zogu i mbijetuar kalon nëpër një proces të ngjashëm pikëllimi si tek njerëzit.

Burimi:Daily Mail|joq

A mother swan is said to have died of grief and a broken heart after some boys hit her eggs with bricks.

A group of teenage boys killed unborn birds with stones and bricks last month in Bolton, Manchester Greater.

The mother swan was found dead earlier this week, not long after her father went missing, the Manchester Evening News reported.

Some wildlife activists, who were monitoring the swans, said some eggs were lost in recent weeks, leaving only one surviving egg.

They added that the swan father had left the nest because of the pain two weeks ago and had not returned since.

The female swan was teased by chickens, ducks and a dog after the attack by the group of boys.

Activists found the female swan dead in her nest earlier this week.

According to Swan Lifeline, swans are known to die of grief if they lose their partners or toddlers, as swans are generally very sociable species.

If the swan’s partner is killed or disappeared, the surviving bird goes through a similar grief process as humans.