Një ngjarje e rëndë ka shokuar opinionin publik në shtetin helen pak javë më parë.

Një shqiptar dyshohet se ka vrarë ish-gruan e tij rumune, Fotini Svitlana, dhe të dashurin e saj farmacist 32 vjeçar Ioannis Zonitsas.

Autori i dyshuar, një shqiptar dhe ish-partneri i 43-vjeçares, fillimisht qëlloi mbi farmacistin, duke e goditur atë me një hanxhar në kokë dhe duke i copëtuar kafkën aq sa nuk njihej.

Ai më pas iu drejtua gruas 43-vjeçare, e cila nuk reagoi për shkak të tronditjes. Shqiptari u përpoq ta godiste në kokë, por dështoi fillimisht. Sapo gruaja i ra në gjunjë duke bërtitur nga dhimbja, shqiptari filloi ta godiste në kokë si dhe i preu arterien kryesore.

Shqiptari, i cili thuhet se është vrasësi dhe gjithashtu i njohur për policinë për shkak të precedentëve, kyçi derën e shtëpisë dhe u arratis me makinën e gruas së ndjerë dhe më pas i vuri flakën, duke zhdukur gjurmët.

Të njohur të viktimës kanë dëshmuar në polici se ajo kishte rrëfyer frikën që kishte ndaj shqiptarit për shkak të kërcënimeve dhe natyrës së dhunshme që kishte.

A serious event shocked public opinion in the Hellenic state a few weeks ago.

An Albanian man is suspected of killing his Romanian ex-wife, Fotini Svitlana, and her 32-year-old pharmacist boyfriend Ioannis Zonitsas.

The suspected perpetrator, an Albanian and the 43-year-old’s former partner, initially shot at the pharmacist, hitting him with a machete on the head and chopping his skull to an unknown extent.

He then addressed the 43-year-old woman, who did not react due to the shock. The Albanian tried to hit him in the head, but initially failed. As soon as the woman fell to her knees screaming in pain, the Albanian started hitting her on the head and cut off her main artery.

The Albanian, who is said to be the killer and also known to the police because of the precedents, locked the door of the house and escaped with the car of the deceased woman and then set it on fire, disappearing the traces.

Acquaintances of the victim have testified to the police that she had confessed her fear of the Albanian because of the threats and the violent nature she had.