Një 10-vjeçar në zonën e Alessios pranë Savonës është raportuar se kishte marrë lëndë narkotike me vete në shkollë.

Sërbimet sociale e kishin gjetur brenda në çantën e tij të shkollës dhe çështja u raportua në gjykatën e të miturve.

Ai e nxori drogën nga çanta dhe ia tregoi shokëve të tij të klasës në shkollën fillore, shkruajnë mediat italiane. Qëllimi i tij ishte t’i bënte përshtypje miqve të tij, por nuk i shkuan planet ashtu siç i kishte menduar.

Një prej nxënësve e raportoi incidentin tek mësuesja, e cila më pas njoftoi policinë. Oficerët gjetën hashashin në mes të librave, ndërsa djali filloi të qante.

Kanë nisur hetimet për të zbuluar se prej kujt e kishte siguruar lëndën narkotike.

A 10-year-old in the Alessio area near Savona was reported to have taken narcotics with him to school.

Social services had found him inside his school bag and the case was reported to the juvenile court.

He took the drugs out of his bag and showed them to his classmates in primary school, write the Italian media. His intention was to impress his friends, but the plans did not go as planned.

One of the students reported the incident to the teacher, who then notified the police. Officers found hashish in the middle of the books as the boy began to cry.

Investigations have been launched to find out from whom he had obtained the narcotics.