Një fëmijë 12-vjeçar ka vdekur në spital pasi ishte prekur nga koronavirusi, tha NHS England.

Vdekja e të riut u njoftua një ditë pasi NHS konfirmoi se një foshnjë 13-ditëshe vdiq nga Covid-19 në Spitalin e Fëmijëve në Sheffield.

Foshnja u pranua në spital në një gjendje kritike ditën e hënë.

Numri i vdekjeve në spitalet e koronavirusit në Mbretërinë e Bashkuar është rritur me 57 në 32.710, rritja më e ulët të premten gjatë bllokimit, pasi Qeveria uli nivelin e alarmit të Britanisë për herë të parë gjatë bllokimit.

Anglia raportoi 46 vdekje të reja, Skocia kishte gjashtë, Uellsi regjistroi katër dhe Irlanda Veriore kishte një.

Përhapjet e lokalizuara të Covid-19 janë ende “të mundshme” të ndodhin, paralajmëruan zyrtarët kryesorë të MB, dhe virusi mbetet në qarkullim të përgjithshëm.

A 12-year-old child has died at the hospital after being affected by coronavirus, the NHS England said.

The young man’s death was announced a day after the NHS confirmed that a 13-day-old baby had died from Covid-19 at the Sheffield Children’s Hospital.

The baby was admitted to hospital in critical condition on Monday.

The number of deaths in coronavirus hospitals in the UK has risen by 57 to 32,710, the lowest increase on Friday during the blockade, as the Government lowered Britain’s alarm level for the first time during the blockade.

England reported 46 new deaths, Scotland six, Wales four and Northern Ireland one.

Localized spreads of Covid-19 are still “likely” to occur, major UK officials warned, and the virus remains in general circulation.