Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në Georgia, ku një 12 vjeçar ka humbur jetën nga një dhimbje e tmerrshme që i është shkaktuar nga prania e morrave në kokë.

Mediat e huaja bëjnë me dije se e mitura Kaitlyn Yozviak vdiq nga një sulm në zemër dhe anemi muajin e kaluar, ndërsa hetuesit besojnë se vajza kishte nivele shumë të ulëta të hekurit në gjak e shkaktuar nga infektimi i morra të vajzës, të cilat potencialisht mund të kenë shkaktuar dy pasojat e rënda shëndetësore.

12 vjeçarja vdiq pasi u rrit në një shtëpi të ndyrë të mbushur me mace, jashtëqitje, buburreca dhe morra. Një punonjës social tha se neglizhenca që vajza pësoi ishte më e keqja që kishte parë ndonjëherë. Nëna e Kaitlyn, Katie Horton dhe babai Joey Yozviak mund të përballen me akuza për vrasje pasi një juri e madhe u caktua të dëgjonte çështjen e tyre të hënën.

Ndërkohë agjentët e Byrosë së Hetimit thanë se Kaitlyn kishte pësuar ‘dhimbje të tepërt fizike për shkak të neglizhencës mjekësore’. Kaitlyn ishte pothuajse e dhënë për birësim gjatë lindjes kur shërbimet sociale filluan të hetonin një akuzë të veçantë kundër prindërve të saj, por ata përfundimisht vendosën ta mbanin atë.

Punonjësit socialë u thirrën në mënyrë të përsëritur në shtëpinë e ndyrë të familjes dhe e vendosën Kaitlyn me tezen e saj për gjashtë ditë pasi një thirrje 2018 zbuloi kushte të tmerrshme në shtëpi. Ajo u kthye te prindërit e saj ditë më vonë, ndërsa familja nuk kishte më kontakte me zyrtarët deri në vdekjen e saj muajin e kaluar.

Nëna e Kaitlyn u tha hetuesve se vajza e vogël nuk ishte larë gjë që çoi në vdekjen e saj të parakohshme. Trupi i vajzës u gjet afër një dysheku të mbuluar me parazitë

An unusual event occurred in Georgia, where a 12-year-old lost his life from a terrible pain caused by the presence of lice on his head.

Foreign media suggest that minor Kaitlyn Yozviak died of a heart attack and anemia last month, while investigators believe the girl had very low blood iron levels caused by the girl’s lice infection, which could potentially have caused two serious health consequences.

The 12-year-old died after growing up in a filthy house filled with cats, feces, cockroaches and lice. A social worker said the negligence the girl suffered was the worst she had ever seen. Kaitlyn’s mother, Katie Horton, and father Joey Yozviak could face murder charges after a grand jury was appointed to hear their case Monday.

Bureau of Investigation agents, meanwhile, said Kaitlyn had suffered ‘excessive physical pain due to medical negligence’. Kaitlyn was almost given up for adoption at birth when social services began investigating a separate charge against her parents, but they eventually decided to keep it.

Social workers were repeatedly called to the filthy family home and placed Kaitlyn with her aunt for six days after a 2018 call revealed appalling home conditions. She returned to her parents days later, while the family had no further contact with officials until her death last month.

Kaitlyn’s mother told investigators that the little girl was not bathed which led to her untimely death. The girl’s body was found near a mattress covered with parasites