Një fshat i vogël spanjoll është izoluar plotësisht pasi një 12-vjeçare ka rezultuar e infektuar me Covid-19. Mediat lokale raportojnë se bëhet fjalë për fshatin Sotillo de las Palomas.

Kryetari i komunës deklaroi se shumica e banorëve të këtij fshati janë të moshuar dhe janë në kategorinë e riskut të lartë, e rrjedhimisht ka ardhur dhe kjo masë e menjëhershme.

Ai u ka kërkuar të gjithëve banorëve të qëndrojnë në shtëpi të paktën dhjetë ditë.

Ende nuk dihet se cili ka qenë kontakti i të miturës, përmes të cilit ajo është infektuar, teksa ka nisur hetimi epidemiologjik. 12-vjeçara, e cila është izoluar në banesë, ndodhet në gjendje të mirë shëndetësore.

Deri më tani shifrat e Spanjës tregojnë për 6.361 raste të reja infektimi që nga e premtja. Vendi tashmë ka regjistruar 278782 të ínfektuar dhe 28434 víktima.

A small Spanish village has been completely isolated after a 12-year-old was found infected with Covid-19. Local media report that it is the village of Sotillo de las Palomas.

The mayor stated that most of the inhabitants of this village are elderly and are in the high risk category, and consequently this immediate measure has come.

He has asked all residents to stay at home for at least ten days.

It is still unknown what was the contact of the minor, through whom she became infected, as the epidemiological investigation has begun. The 12-year-old, who is isolated in the apartment, is in good health.

So far Spain figures show 6,361 new cases of infection as of Friday. The country has already registered 278,782 infected and 28,434 victims.