Një 15-vjeçar ka humbur jetën pasi u gjet nën rrënoja pas tërmetit të fuqishëm që goditi Kroacinë. Tërmeti bëri që ndërtesat të shembeshin dhe makinat të dëmtoheshin.

Ndër të tjera një katedrale e famshme u dëmtua, si dhe energjia elektrike dhe shërbimi i internetit u ndërprenë.

Zyrtarët e shëndetësisë thanë se adoleshenti u gjet nën një ndërtesë të shembur.

Zarko Rasic, drejtuesi i Institutit të Mjekësisë në Zagreb tha se një ekip i ambulancës gjeti fëmijën, por ata e gjetën pa shenja jete. Më shumë se 40 persona janë plagosur.

Tërmeti me magnitudë 5.3 u pasua nga disa goditje të forta të dielën në mëngjes ndërsa udhëheqësit u bën thirrje atyre që të ndiqnin këshillat për distancimin shoqëror të lëshuar gjatë pandemisë Covid-19.

A 15-year-old man lost his life after being found under rubble following a powerful earthquake that struck Croatia. The earthquake caused buildings to collapse and cars to be damaged.

Among other things, a famous cathedral was damaged, and electricity and internet service cut off.

Health officials said the teen was found under a collapsed building.

Zarko Rasic, head of the Zagreb Institute of Medicine, said an ambulance team found the baby, but they found no signs of life. More than 40 people were injured.

The 5.3 magnitude quake was followed by several strong blows Sunday morning as leaders urged them to follow social distancing advice issued during the Covid-19 pandemic.