Gjatë ditës së sotme është ndarë nga jeta notari Klavio Meça. Ky i fundit mësohet se ka vdekur në moshën 24-vjeçare. Lajmi është bërë i ditur nga Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar (KOKSH). Përmes një postimi në faqen “Facebook”, KOKSH ka shprehur ngushëllimet për familjen e të ndjerit. Arsyeja e vdekjes së të riut nuk dihet ende, por dyshohet se shkak mund të ketë qenë ataku kardiak. Kujtojmë se Meça mbante rekordin kombëtar në 400 m stil i lirë (4’04”03), të vendosur në Kampionatin Botëror të mbajtur në Budapest të Hungarisë.

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqipta shkruan:

Një lajm i pabesueshëm na erdhi si bombë për ndarjen nga jeta të sportistit shqiptar Klavio Meca në moshën 24 vjeç. Nuk gjejmë̈ fjalë për të shprehur dhimbjen e madhe…Kujtojmë që notari Klavio Meca, ka pasur një sërë arritjesh sportive ndërsa veçojmë se në Budapest të Hungarisë ka vendosur një rekord të ri kombëtar në 400 m stil i lirë me kohën e përgjithshme 4’04”03. Ishte një djalë i shkëlqyer me sjellje shembullore dhe disiplinë sportive. KOKSH i shpreh ngushëllime familjes dhe komunitetit sportiv. U prehsh në paqe kampion! Do të na mungosh…!

Swimmer Klavio Meça passed away today. The latter is learned to have died at the age of 24 years. The news was announced by the Albanian National Olympic Committee (NOC). Through a post on the “Facebook” page, KOKSH has expressed its condolences to the family of the deceased. The cause of death of the young man is not yet known, but it is suspected that the cause may have been a heart attack. Recall that Meça held the national record in the 400 m freestyle (4’04 ”03), set at the World Championship held in Budapest, Hungary.

The Albanian National Olympic Committee writes:

Unbelievable news came to us like a bomb for the death of the Albanian athlete Klavio Meca at the age of 24. We do not find words to express the great pain… We remember that the swimmer Klavio Meca, has had a series of sporting achievements while we emphasize that in Budapest, Hungary he has set a new national record in the 400 m freestyle with a total time of 4’04 ” 03. He was an excellent boy with exemplary demeanor and sporting discipline. KOKSH expresses its condolences to the family and the sports community. Rest in peace champion! We will miss you…!