Arrestohet një 26-vjeçare si bashkëpunëtore për vrasjen e Hekuran Billës. Me arrestimin e Adjola Lakrës, shkon në tre numri i personave të arrestuar lidhur me këtë ekzekutim. Hakmarrja për këtë ngjarje është pikërisht pista kryesore në të cilën po zhvillohen hetimet.

TIRANË- Në vrasjen e Hekuran Billës mbrëmjen e 11 qershorit, ka marrë pjesë edhe një vajzë, 26-vjeçare. Report Tv mëson se bëhet fjalë për Adjola Lakrën, e cila është arrestuar nga uniformat blu ditën e sotme. Pas hetimeve të kryerja për këtë ngjarje, ka rezultuar se Lakra ka qenë bashkëpunëtore në vrasjen e Hekuran Billën te Komuna e Parisit. Më konkretisht, gazetari Merin Maçi raporton se Lakra është përdorur nga autorët si karrem. Ka qenë pikërisht Adjola Lakra, vajza që Billa po shkonte të takonte pak para se ta vrisnin.

Me arrestimin e Lakrës, shkon në tre numri i personave të arrestuar lidhur me këtë ekzekutim. Të arrestuarit janë Viktor Marku dhe Sebastjan Mali, vëllai dhe nipi i Prel Markut, ky i fundit i vrarë në 2006 nga Hekuran Billa në Angli. Hakmarrja për këtë ngjarje është pikërisht pista kryesore në të cilën po zhvillohen hetimet.

“Vijojnë veprimet hetimore intensive për zbardhjen dhe dokumentimin e plotë të ngjarjes së ndodhur mbrëmjen e 11 qershorit, ku mbeti i vrarë shtetasi H. B. Shkon në tre numri i të arrestuarve të dyshuar si autorë dhe bashkëpunëtorë në këtë vrasje. Gjatë orëve të para të ditës së sotme është vënë në pranga një 26-vjeçare, e dyshuar si bashkëpunëtore në vrasjen e shtetasit H. B.

Më parë, si rezultat i reagimit në kohë dhe falë veprimeve profesionale dhe hetimore të kryera nga DVP Tiranë, në koordinim nga Departamenti i Policisë Kriminale dhe nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë u identifikua, u kap dhe u vu në pranga dhe bashkëpunëtori tjetër, shtetasi S. M. Gjithashtu, falë punës profesionale të strukturave të DVP Tiranë dhe bashkëpunimit të shkëlqyer me Policinë e Malit të Zi, mbi bazën e informacioneve të dhëna nga specialistët e Sektorit kundër Krimeve ndaj Personit në DVP Tiranë, u bë lokalizmi i vendndodhjes së autorit kryesor të kësaj ngjarjeje, shtetasit V. M., i cili u kap nga Policia e Malit të Zi.

Nga strukturat e DVP Tiranë, në vijim të punës së pandërprerë hetimore për zbardhjen e ngjarjes së ndodhur mbrëmjen e 11 qershorit, ku mbeti i vrarë shtetasi H. B., është bërë ndalimi i shtetases:

A. L., 26 vjeç, banuese në Tiranë. Kjo shtetase dyshohet se është bashkëpunëtore në vrasjen e shtetasit H. B., së bashku me shtetasin V. M. (vëllai i shtetasit P. M., i cili është vrarë në vitin 2006, në Angli, nga shtetasi H. B.) dhe shtetasin S. M. (nipi i shtetasit P. M). Gjithashtu, në vijim të kontrolleve të shumta për zbardhjen e kësaj ngjarjeje është vënë në pranga për veprën penale “Armëmbajtja pa leje”, shtetasi A. A. , të cilit i është gjendur dhe sekuestruar një armë zjarri tip pistoletë me një krehër 7 fishekë.

Strukturat e DVP Tiranë, në bashkëpunim me specialistët e Departamentit të Policisë Kriminale, nën drejtimin e Prokurorisë, vijojnë punën për zbardhjen e plotë të ngjarjes, identifikimin dhe kapjen e bashkëpunëtorëve të tjerë në këtë ngjarje. Materialet i kalojnë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, për veprën penale ”Vrasja me paramendim” e kryer në bashkëpunim, në ngarkim të shtetases A. L.”, njofton Policia.

 

A 26-year-old woman has been arrested as an accomplice in the murder of Hekuran Billa. With the arrest of Adjola Lakra, the number of people arrested in connection with this execution goes to three. Revenge for this event is exactly the main track on which investigations are underway.

TIRANA- A 26-year-old girl took part in the murder of Hekuran Billa on the evening of June 11. Report Tv learns that it is about Adjola Lakra, who was arrested by the blue uniforms today. Following the investigation into this event, it turned out that Lakra was an accomplice in the murder of Hekuran Billa in the Paris Commune. More specifically, journalist Merin Maçi reports that Lakra was used by the perpetrators as bait. It was exactly Adjola Lakra, the girl that Billa was going to meet shortly before she was killed.

With the arrest of Lakra, the number of people arrested in connection with this execution goes to three. The detainees are Victor Marku and Sebastjan Mali, the brother and nephew of Prel Marku, the latter killed in 2006 by Hekuran Billa in England. Revenge for this event is exactly the main track on which investigations are underway.

“Intensive investigative actions continue to uncover and fully document the event that took place on the evening of June 11, where the citizen HB was killed. The number of suspects arrested as perpetrators and accomplices in this murder is three. During the first hours of the day Today, a 26-year-old woman, suspected of collaborating in the murder of an HB citizen, was handcuffed

Previously, as a result of the timely reaction and thanks to the professional and investigative actions carried out by DVP Tirana, in coordination with the Criminal Police Department and under the direction of the Tirana Judicial District Prosecutor’s Office, the other collaborator was identified, arrested and handcuffed. , citizen SM Also, thanks to the professional work of the structures of DVP Tirana and excellent cooperation with the Montenegrin Police, based on information provided by specialists of the Sector against Crimes against Person in DVP Tirana, became the localization of the location of the main author of this event, VM citizens, who was apprehended by the Montenegrin Police.

From the structures of DVP Tirana, following the uninterrupted investigative work for the clarification of the event that took place on the evening of June 11, where the citizen H. B. was killed, the citizen was detained:

A. L., 26 years old, resident in Tirana. This citizen is suspected of being an accomplice in the murder of citizen H. B., together with citizen V. M. (brother of citizen P. M., who was killed in 2006, in England, by citizen H. B.) and citizen S. M. (nephew of citizen P. M). Also, following numerous checks for the clarification of this event, the criminal offense “Illegal possession of weapons”, citizen A. A., was found in handcuffs, and a pistol-type firearm with a comb 7 bullets was found and seized.

The structures of DVP Tirana, in cooperation with the specialists of the Criminal Police Department, under the direction of the Prosecution, continue the work for the full disclosure of the event, the identification and capture of other collaborators in this event. The materials are handed over to the Prosecutor’s Office of the Tirana Judicial District, for the criminal offense “Premeditated Murder” committed in collaboration, against the citizen A. L. “, reports the Police.