Një ngjarje e rëndë u raportua sot nga Durrësi, ku një 29-vjeçare ka humbur jetën 5 ditë pasi lindin fëmijën e saj.

Ardita Hersi ka mbërritur gjallë në urgjencën spitalore të Durrësit, ndryshe nga ç’thuhet në njoftimin e policisë, po në gjendje tejet të rënduar dhe çdo ndërhyrje mjekësore ka qenë e kotë.

“Më datë 05.07.2021, rreth orës 20:00, jemi njoftuar se ka mbërritur pa shenja jete në spitalin rajonal Durrës shtetësja A. H., 29 vjeçe, banuese në Shkallnur.

Trupi i viktimës ndodhet në morgun e spitalit për t’iu nënshtruar një ekspertize mjeko ligjore më të specializuar

Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës për veprime të mëtejshme dhe grupi hetimor po punon për zbardhjen e ngjarjes“. thuhet në njoftimin e policisë.

Në Spitalin Rajonal të Durrësit bëjnë me dije se për shkak të sekretit hetimor nuk mund të deklarohen mbi rastin, ndërsa janë në pritje të rezultatit të ekspertizës mjeko-ligjore së cilës i është nënshtruar trupi i Ardita Hersit. Deri tani nuk janë ngritur akuza konkrete mbi rastin.

Paraprakisht, sipas burime spitalore, dyshohet se gruaja e re që në fund të muajit qershor ka sjellë në jetë fëmijën e saj të dytë, ka pësuar trombozë në mushkëri.

Gjithsesi në pritje të ekspertizës, policia e Durrësit ia ka kaluar materialet e kësaj çështjeje Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës për veprime të mëtejshme dhe hetimet për zbardhjen e plotë të shkaqeve të vdekjes po vijojnë, ndërsa paraditen e së mërkurës A. Hersi do të përcillet për në banesën e fundit.

A serious event was reported today from Durrës, where a 29-year-old woman lost her life 5 days after giving birth to her child.

Ardita Hersi has arrived alive in the hospital emergency room of Durrës, contrary to what is said in the police report, but in a very serious condition and any medical intervention has been in vain.

“On 05.07.2021, around 20:00, we were informed that the citizen A. H., 29 years old, resident in Shkallnur, arrived at the Durrës regional hospital without signs of life.

The victim’s body is in the hospital morgue to undergo a more specialized forensic examination.

The materials were passed to the Prosecutor’s Office of the Durrës Judicial District for further actions and the investigative group is working to uncover the event “. said in the police notice.

The Regional Hospital of Durrës informs that due to the secrecy of the investigation they can not declare themselves on the case, while they are waiting for the result of the forensic expertise to which the body of Ardita Hersi has undergone. So far no concrete charges have been filed in the case.

Preliminarily, according to hospital sources, it is suspected that the young woman who gave birth to her second child at the end of June, suffered from thrombosis in the lungs.

However, pending the expertise, the Durrës police have passed the materials of this case to the Prosecutor’s Office of the Durrës Judicial District for further actions and investigations to fully clarify the causes of death are continuing, while on Wednesday morning A. Hersi will be forwarded for in the last apartment.