Xhamia historike, 350-vjeçare, Vanikoy në Stamboll, është përfshirë dje nga flakët. Xhamia ndodhet në lagjen Çengelköy të rrethit Üsküdar në Stamboll dhe është mjaft e vizituar nga besimtarët dhe turistët. Raportohet se zjarri ka shpërthyer rreth orën 13:30 pasdite dhe kanë qenë vendasit ata që kanë njoftuar menjëherë brigadat e zjarrfikësve, ndërsa ende nuk dihen shkaqet e rënies së zjarrit. Mediat vendase shkruajnë se për shkak të strukturës prej druri, zjarri u përhap me shpejtësi dhe përpjekjet për ta shuar nuk patën sukses.

Ndërkohë, zjarrfikësit janë munduar të parandalojnë që zjarri të arrijë në pyllin prapa xhamisë dhe të mos digjen shtëpitë afër saj. Xhamia u ndërtua nga Vani Mehmet Efendi, një studiues turk, në 1670.

Burimi: aa.com|/joq.al

The historic, 350-year-old Vanikoy Mosque in Istanbul was engulfed in flames yesterday. The mosque is located in the Çengelköy district of Üsküdar district in Istanbul and is quite visited by believers and tourists. The fire reportedly broke out around 13:30 in the afternoon and it was the locals who immediately notified the fire brigades, while the causes of the fire are still unknown. Local media write that due to the wooden structure, the fire spread rapidly and attempts to extinguish it failed.

Meanwhile, firefighters have tried to prevent the fire from reaching the forest behind the mosque and not burning houses near it. The mosque was built by Vani Mehmet Efendi, a Turkish scholar, in 1670.