Një gazetare ruse, vetëm 36 vjeç ka humbur jetën pasi u infektua me koronavirus disa ditë më parë.

Anastasia Petrova, kryeredaktore e së përjavshmes së Delovoy Interes në qytetin e Perm 1,400 kilometra në lindje të Moskës, u shtrua në spital me pneumoni në 24 mars. Autoritetet rajonale të shëndetit thanë se diagnoza e saj u vendos vetëm pas vdekjes.

Gazetarja 36-vjeçare është bërë viktima më e re nga koronavirusi në Rusi.

Petrova mësohet se e ka mbajtur të fshehtë deri në një periudhë gjendjen e saj shëndetësore, çka u kritikua edhe nga guvernatori i rajonit Perm, Dimitry Makhonin.

Ai u shpreh:

Pse heshti nëse dihej që ajo kishte koronavirus? Është e papranueshme të fshihet informacioni nga publiku! Ne nuk duhet t’i gënjejmë njerëzit!
Edhe pse e sëmurë, gazetarja punonte nga shtëpia dhe ishte shumë active për çdo ngjarje në botë.

Gazeta në të cilën ajo punonte shkroi:

Ne mbetëm pa një redaktore, një kolege, një mikeshë dhe pa një njeri shumë të dashur për ne.
Burimi: Themoscowtime

A 36-year-old Russian journalist has died after being infected with coronavirus a few days ago.

Anastasia Petrova, editor-in-chief of the weekly Delovoy Interest in the city of Perm 1,400 kilometers east of Moscow, was hospitalized with pneumonia on March 24. Regional health authorities said her diagnosis was made only after her death.

The 36-year-old journalist has become the youngest victim of coronavirus in Russia.

Petrova is said to have kept her health a secret for some time, which has been criticized by the governor of the Perm region, Dimitry Makhon.

He said:

Why was she silent if it was known that she had coronavirus? It is unacceptable to hide information from the public! We must not deceive people.
Although ill, the journalist worked from home and was very active in every event in the world.

The newspaper in which she worked wrote:

We were left without an editor, a colleague, a friend and without a man very dear to us.
Source: Themoscowtime