Një tërmet i fuqishëm me magnitudë 7.5 është regjistruar në orën 02:49, me orën e Rusisë, 03:49 me orën tonë, në brigjet e gadishullit rus të Kamchatka. Sipas Institutit gjeofizik amerikan USGS, tërmeti e ka pasur epiqendrën në thellësine 56.7 km dhe rreth 219 km në jug-lindje të Severo-Kurilsk, qytezë në ekstremin lindor rus.

Për momentin nuk ka informacione për dëme apo persona të lënduar. Qendra e lajmërimit të cunameve amerikane kishite njoftuar fillimisht që tërmeti në këtë zonë ‘mund të shkaktojë dallgë anormale potencialisht të rrezikshme për këto brigje të rajonit dhe zonat përreth. Më pas është komunikuar që ka pasur dallgë por jo me një fuqi të rezikshme’.

Alarmi për cunam është dhënë edhe për Japoninë, pasi lëkundjet e forta mund të ndryshojnë nivelin e detit në brigjet e Japonisë.

A powerful magnitude 7.5 earthquake was recorded at 02:49, Russia time, 03:49 pm, off the coast of the Russian peninsula of Kamchatka. According to the USGS Institute of Geophysics, the quake had an epicenter at a depth of 56.7 km and about 219 km south-east of Severo-Kurilsk, a town on the eastern Russian extreme.

There is currently no information on injuries or injured persons. The US tsunami alert center had initially announced that the earthquake in the area ‘could cause potentially dangerous abnormal waves on these coasts of the region and surrounding areas. It was then reported that there was a wave but not with a dangerous power. ‘

A tsunami alert has also been issued for Japan, as strong oscillations can change sea levels off Japan’s coast.