Robin Krasniqi ka arritur ta mposht Dominic Boesel për titullin e botës IBO dhe WBA. Boksieri ynë ka arritur ta mposht me nokaut Boeselin pas vetëm tre raundesh.

Të dy raundet e para ishin të mira për Krasniqin, që tentonte të sulmonte gjermanin. Aty ai dha disa goditje të mira, por që kulmi erdhi në raundin e tretë.

Fillimisht pas dy goditjeve të bukura ai e rrëzoi në nokdaun, ndërsa me të ngritur Boesel në këmbë, një kombin tjetër e rrëzoi përfundimisht në tokë gjermanin.

Krasniqi bëhet shqiptari i parë kampioni i parë i botës. Ai do të mbajë titujt në IBO dhe ËBA (përkohësisht).

Robin Krasniqi ka 51 fitore dhe 6 humbje, prej tyre 19 me nokaut. Boesel para këtij takimi kishte 30 fitore dhe vetëm një humbje, duke e pësuar tani të dytën në karrierë.

Robin Krasniqi managed to defeat Dominic Boesel for the IBO and WBA world title. Our boxer managed to defeat Boesel by knockout after only three rounds.

The first two rounds were good for Krasniqi, who was trying to attack the German. There he gave some good kicks, but that peak came in the third round.

Initially after two beautiful blows he knocked down the knockdown, while with Boesel raised to his feet, another nation finally knocked the German to the ground.

Krasniqi becomes the first Albanian, the first world champion. He will hold titles at IBO and IBA (temporarily).

Robin Krasniqi has 51 wins and 6 losses, 19 of them by knockout. Boesel before this meeting had 30 wins and only one loss, now suffering the second in his career.