Bota e sportit është trònditur sot pas lajmit për ndarjen nga jeta të boksierit nga Kosova, Ensar Mujota. Boksieri i talentuar ishte vetëm 15 vjeç teksa lajmin e bëri të ditur zyrtari i Federatës së Boksit Latif Demolli. Shkaqet e ndarjes nga jeta të të riut nuk janë bërë të ditura.

“Federata e Boksit e Kosovës është e trònditur për vdèkjen e boksierit të ri Ensar B. Mujota 15 vjecar. Me dhimbje të thellë e morëm lajmin për ndarjen nga jeta të sportistit (boksierit) tonë të zellshëm, Ensar Mujota, andaj më lejoni që në emër te Bordit te FBOXK-së, klubeve dhe gjithë komunitetit të boksit në Kosovë të ju shpreh ngushëllimet tona më të sinqerta familjes Mujota dhe K.B “Skender Salihu”, shkruan Demolli.

“Ensari ishte i dashuruar me boksin dhe këtë e dëshmoi që nga fëmijëria, teksa si boksier aktiv u shqua me talentin e tij në K.B “Skender Salihu” Shtime. Ensari gjithmonë ishte i përkushtuar në sportin e boksit dhe u dallua si sportist i vërtetë. Ai u shqua si një djalë shembullor, dhe i afërt me të gjithë ata që e njohën , andaj si të tillë do ta kujtojmë përherë. Në këto momente të vështira të gjithë jemi pranë jush, për ta përballuar dhimbjen për humbjen e njeriut më të dashur për ju në moshë kaq të re”, u shpreh Demolli.

The sports world is shocked today after the news about the death of the boxer from Kosovo, Ensar Mujota. The talented boxer was only 15 years old when the news was announced by the official of the Boxing Federation Latif Demolli. The causes of the young man’s death have not been disclosed.

“The Boxing Federation of Kosovo is excited about the death of the young boxer Ansar B. Mujota, 15 years old. With deep pain we received the news of the death of our diligent athlete (boxer), Ansar Mujota, so allow me on behalf of the Board of FBOXK, clubs and the entire boxing community in Kosovo to express our condolences sincere Mujota family and UN “Skender Salihu”, writes Demolli.

Ansari was in love with boxing and he proved this since childhood, while as an active boxer he distinguished himself with his talent in K.B “Skender Salihu” Shtime. Ansari was always dedicated to the sport of boxing and distinguished himself as a true athlete. He stood out as an exemplary boy, and close to all who knew him, so as such we will always remember him. In these difficult moments, we are all close to you, to face the pain of losing the man most dear to you at such a young age “, said Demolli.