Është ndarë nga jeta mëngjesin e sotëm në moshën 85-vjeçare, një nga boksierët më të mirë shqiptarë, Ahmet Golemi.

Lajmin e ka bërë të ditur djali i tij, nëpërmjet një postimi në Facebook: “Miq dhe dashamirës! Me hidhërim të thellë njoftoj ndarjen se sot u nda nga jeta babi im, Ahmet Golemi”.

Golemi mbante titullin ‘Mjeshtër i Madh’, si një nga komentatorët më të mirë të boksit në vend. Ai lindi më 5 qershor të vitit 1936 në Tiranë, ku edhe jetoi, ndërsa është i njohur po ashtu edhe si shkrimtar.

Më 7 maj të vitit 1979 Golemi u dënua me 5 vite heqje lirie për agjitacion e propagandë, pasi festoi fitoren e boksierit të famshëm, Muhamed Ali.

Në fillim të viteve ‘70, regjimi komunist ndaloi boksin dhe për pasojë edhe adhurimin për legjendën amerikane të boksit.

One of the best Albanian boxers, Ahmet Golemi, passed away this morning at the age of 85.

The news was announced by his son, through a post on Facebook: “Friends and benefactors! With deep sorrow I announce the separation that today my father, Ahmet Golemi passed away.”

Golem held the title of ‘Grand Master’, as one of the best boxing commentators in the country. He was born on June 5, 1936 in Tirana, where he lived, and is also known as a writer.

On May 7, 1979, Golem was sentenced to 5 years in prison for agitation and propaganda, after celebrating the victory of the famous boxer, Muhammad Ali.

In the early ‘70s, the communist regime banned boxing and consequently the worship of the American boxing legend.