Ai shtypi gazin dhe theu shufrat metalike të kontrollit të trafikut në pikën e kalimit kufitar të Kakavijës.

I vendosur për të bërë një sakrificë në tokën greke ishte një shqiptar, i cili e dinte se nuk mund të hynte në zonën e Shengenit dhe nuk hezitoi të thyente barrierat doganore.

Ngjarja ndodhi të dielën vonë, ku shqiptari me një makinë private arriti të kalonte pikën e kalimit duke mos u kontrolluar nga doganierët. Menjëherë u dha një alarm dhe filluan kërkimet.

Automjeti u gjet pak më vonë nga policia në rrugën nacionale Kakavijë – Janinë, ndërsa shoferi që nuk kishte dokumente për qëndrimin e tij në Greqi u ndalua dhe u arrestua. Ndaj tij u ngrit një çështje për shkelje të masave për parandalimin e sëmundjeve, dëmtim të dalluar të pasurisë publike dhe hyrje të paligjshme në vend.

He crushed the gas and broke the metal traffic control rods at the Kakavija border crossing point.

Determined to make a sacrifice on Greek soil was an Albanian who knew he could not enter the Schengen area and did not hesitate to break through customs barriers.

The incident happened late Sunday, where the Albanian with a private car managed to cross the crossing point without being checked by the customs officers. An alarm was immediately given and the search began.

The vehicle was found a little later by the police on the national road Kakavija – Ioannina, while the driver who did not have documents for his stay in Greece was stopped and arrested. A case was brought against him for violating measures for disease prevention, marked damage to public property and illegal entry into the country.