Tetë persona u arrestuan dhe më shumë se gjysmë milioni euro para u sekuestruan. Ky është rezultati i operacioneve të gjera të policisë në Holandë.

Kontrollet nëpër shtëpi ishin pjesë e një dosjeje për plantacione të ndryshme kanabisi.

Departamenti lokal i hetimit penal u ndihmua nga helikopteri i policisë dhe kolegë nga policia federale. Hetimi filloi muaj më parë, ndërsa operacioni u zhvillua të enjten në katër komuna të ndryshme.

Mediat lokale shkruajnë se plantacionet e kanabisit u gjetën në komunën Schaerbeek, ku oficerët zbyluan 600 bimë në një shtëpi, 900 bimë kanabisi u gjetën në Sint-Joost-ten-Node dhe rreth 400 në Sint-Jans-Molenbeek.

Mbrojtja Civile mbërriti për të shkatërruar impiantet menjëherë dhe për të çmontuar plantacionet. Gjatë kontrolleve, u gjetën edhe pako të ndryshme parash, me vlerë totale gati 600,000 euro. Paratë u morën si provë materiale.

Një total prej 8 personash u arrestuan dhe u sollën para gjykatësit hetues. Shtatë nga tetë të dyshuarit u dërguan në burg. Këta janë burra dhe gra të kombësisë shqiptare, disa prej të cilëve jetuan dhe punuan në plantacionet e kanabisit. Aksioni u parapri nga hetime me muaj nga policia lokale.

Eight people were arrested and more than half a million euros in money were seized. This is the result of extensive police operations in the Netherlands.

The home inspections were part of a dossier on various cannabis plantations.

The local criminal investigation department was assisted by police helicopter and colleagues from federal police. The investigation began months ago, as the operation took place on Thursday in four different municipalities.

Local media write that cannabis plantations were found in Schaerbeek municipality, where officers ransacked 600 plants in a house, 900 cannabis plants were found in Sint-Joost-ten-Node and about 400 in Sint-Jans-Molenbeek.

Civil Defense arrived to destroy the plants immediately and dismantle the plantations. During the inspections, various packages of money were found, with a total value of almost 600,000 euros. The money was taken as material evidence.

A total of 8 people were arrested and brought before the investigating judge. Seven of the eight suspects were taken to jail. These are men and women of Albanian nationality, some of whom lived and worked on cannabis plantations. The action was preceded by months of investigations by local police.