Ambasada shqiptare në Athinë është hapur ditën e sotme pas mbas dezinfektimit dhe marrjen e masave shtesë për përhapjen e Covid-19.

Sipas burimeve nga kjo ambasadë, puna ka rifilluar normalisht sot duke mos hasur asnjë problem.

Ambasada u mbyll pasi një punonjës i kësaj rezultoi pozitiv. I gjithë stafi iu nënshtruan kryerjes së testeve dhe fatmirësisht rezultuan negativë. Ambasada u dezinfektua dhe u morën masa sigurie shtesë për personelin dhe izolimin e ambienteve,

Një ditë më parë shërbimi epidemiologjik grek njoftoi se në ambasadën shqiptare në Athinë, një punonjës rezultoi pozitiv, ç’ka bëri që ambasada të mbyllej për një ditë dhe i gjithë stafi u dërgua për të kryer testet PCR.

The Albanian Embassy in Athens was opened today after disinfection and additional measures for the spread of Covid-19.

According to sources from this embassy, the work has resumed normally today without encountering any problems.

The embassy was closed after an employee of this tested positive. All staff underwent tests and thankfully tested negative. The Embassy was disinfected and additional security measures were taken for the staff and isolation of the premises,

The day before, the Greek epidemiological service announced that at the Albanian embassy in Athens, an employee tested positive, which led to the closure of the embassy for one day and all staff were sent to perform PCR tests.