Një i dënuar shqiptar, i moshës rreth 40 vjeç, mësohet se ka vrarë veten në një burg në Bolonja, në natën midis të shtunës dhe të dielës.

Shqiptari ndodhej në paraburgim në një qeli me një të burgosur tjetër, i cili nuk kishte kuptuar asgjë se çfarë kishte ndodhur.

“Ka një nevojë urgjente për të zhvilluar strategji që mund të bëjnë më efektive zbatimin e planit kombëtar për parandalimin e sjelljeve vetëvrasëse në burg’,- tha në një shënim Antonio Ianniello, garantuesi për të drejtat e njerëzve të privuar nga liria personale.

Nuk dihet ende se në ç’rrethana i ka dhënë fund jetës shqiptari dhe arsyet që e kanë çuar drejt këtij akti ekstrem.

An Albanian convict, aged about 40, is learned to have killed himself in a prison in Bologna, on the night between Saturday and Sunday.

The Albanian was in custody in a cell with another prisoner, who did not understand anything about what had happened.

“There is an urgent need to develop strategies that can make the implementation of the national plan for the prevention of suicidal behavior in prison more effective,” said Antonio Ianniello, the guarantor of the rights of people deprived of personal liberty.

It is not yet known under what circumstances the Albanian ended his life and the reasons that led him to this extreme act.