Një qen nuhatës i njësisë K9, ka gjetur 40 kilogramë suxhuk të futur ilegalisht në aeroportin ndërkombëtar Newark të New Yorkut. Qeni nuhatës që konsiderohet si ekspert i kontrollit të bagazheve Kody, po mbikëqyrte bagazhet që vinin nga Kosova kur alarmoi eprorët e tij për një valixhe të dyshimtë, dhe aty menjëherë reaguan zyrtarët për mbrojtjen e kufijve dhe të doganës. Kur stafi ekzaminoi bagazhet, ata gjetën afërsisht 40 kilogramë “suxhuk derri”, të cilat janë të ndaluara të hyjnë në SH.B.A. nga Kosova.

“Importimi i mishit të derrit, megjithëse në dukje i parrezikshëm për publikun e gjerë, mund të shkaktojë dëme të mëdha në ekonominë dhe industrinë tonë bujqësore,” shkroi në një deklaratë Troy Miller, Drejtori i Operacioneve në terren të Nju Jorkut.

Pasagjeri nuk ishte në dijeni për moslejimin e transportimit të suxhukut, madje zyrtarëve të aeroportit u kishte thënë se bëhet fjalë “për suxhuk shtëpie”. Ende nuk dihet se çfarë bëri policia me suxhukun e sekuestruar, iu dha qenit si shpërplim apo jo ende nuk dihet.

Burimi:nypost/joq.al

A sniffer dog of the K9 unit, has found 40 kilograms of sausage illegally introduced at Newark International Airport in New York. The sniffer dog, who is considered a baggage control expert, Kody, was monitoring the luggage coming from Kosovo when he alerted his superiors about a suspicious suitcase, and there the border and customs protection officials immediately reacted. When staff examined the luggage, they found approximately 40 kilograms of “pork sausage”, which are prohibited from entering the US from Kosovo.

“Importing pork, although seemingly harmless to the general public, could cause great damage to our economy and our agricultural industry,” Troy Miller, New York’s Director of Field Operations, wrote in a statement.

The passenger was not aware of the fact that the sausage was not allowed to be transported, and even told the airport officials that it was “house sausage”. It is still unknown what the police did with the seized sausage, given to the dog as a reward or not it is not yet known.

Source: nypost / joq.al