Një zjarr i madh shpërtheu në Minttutie të Finlandës të mërkurën në mbrëmje. Nga zjarri u shkatërrua tërësisht një shtëpi. Një shqiptar ndihmoi një çift të të moshuarve që të shpëtonte nga zjarri.

Banorët e lagjes thanë se ofruan ndihmë për personat që ndodheshin në shtëpi para se të arrinin zjarrfikësit. Juha Virolainen nga Departamenti Qendror i Shpëtimit tha se shtëpia ishte plot me zjarr, kur zjarrfikësit arritën në vendin e ngjarjes.

Mergim Halili, i cili jeton në lagjen ku u dogj shtëpia, tha se ai dhe e dashura e tij ndihmuan që një çift i moshuar të largohej nga shtëpia.

Ai shton se vërejtën tym që dilte nga shtëpia dhe se shkuan për të shikuar se çfarë po ndodhte. Pasi zjarri u bë më i madh, ata vendosën që të shikojnë nëse ka mbetur ndonjë njeri brenda.

Sipas Mergimit, të moshuarit e hapën derën kur ky dhe e dashura trokitën. “Dukej se ata nuk ishin të vetëdijshëm për zjarrin”, tha ai. Ata arritën ti shpëtojnë të moshuarit, zjarrfikësit thanë se puna e tyre zgjati rreth dy orë e gjysmë./Helsingin Sanomat

A large fire broke out in Minttutie, Finland on Wednesday evening. A house was completely destroyed by the fire. An Albanian man helped an elderly couple escape the fire.

Residents of the neighborhood said they offered assistance to people who were at home before firefighters arrived. Juha Virolainen from the Central Rescue Department said the house was on fire when firefighters arrived at the scene.

Mergim Halili, who lives in the neighborhood where the house burned down, said he and his girlfriend helped an elderly couple leave the house.

He adds that they noticed smoke coming out of the house and that they went to see what was happening. As the fire got bigger, they decided to see if anyone was left inside.

According to Mergim, the elderly opened the door when he and his girlfriend knocked. “They did not seem to be aware of the fire,” he said. They managed to save the elderly, firefighters said their work lasted about two and a half hours./Helsingin Sanomat