Mungesa e shtretërve në spitale është një nga problemet më të mëdha me të cilat po përballet Italia, në luftën e saj kundër koronavirusit, i cili ka shkaktuar bilanc tragjik në këtë shtet, ku janë shënuar mbi 4 mijë të vdekur, që nga shpërthimi i epidemisë.

Vetëm gjatë 24 orëve të fundit, në Itali humbën jetën 627 persona nga Covid-19, duke shënuar numrin më të lartë të viktimave në një ditë të vetme.

Për t’iu ardhur në ndihmë sado pak mjekëve në Itali, një emigrant shqiptar ka bërë një gjest të madh humanitar.

Bëhet fjalë për shqiptarin Eros Gjona, i cili është pronari i një hoteli në Firence, një nga zonat më të prekura nga koronavirusi në vend.

Erosi ka publikuar një story në rrjetet sociale, ku njofton se është i gatshëm për të ofruar hotelin e tij me 6 dhoma, dhe kapacitet për 15 persona, për personelin mjekësor të spitalit Santa Maria Nuova dhe spitalit universitar të Careggi-t.

Njoftimi i plotë:

Përshëndetje, unë jam një hotelier në Firence, kam një ndërtesë B&B në Piazza del Duomo me 6 dhoma, të gjitha me banjo private, me kapacitet 15 persona, për personelin mjekësor të spitalit Santa Maria Nuova, por edhe spitalin Careggi. Mund të më kontaktoni ose të ndani numrin tim me të interesuarit +393668747322. Sinqerisht, Eros Gjona.
Duhet theksuar se në këto ditë të vështira për popullin italian, por jo vetëm, pak humanizëm nga ana e të gjithëve, me aq sa mundësi ka gjithësecili, do ta lehtësonte sado pak këtë situatë të rëndë.

Lack of hospital beds is one of the biggest problems Italy is facing in its fight against coronavirus, which has caused a tragic balance in the country, which has killed more than 4,000 people since the outbreak. .

In the last 24 hours alone, 627 people from Covid-19 died in Italy, marking the highest death toll in a single day.

To help as few doctors as possible in Italy, an Albanian immigrant has made a great humanitarian gesture.

It is about the Albanian Eros Gjona, who owns a hotel in Florence, one of the most affected areas of the coronavirus in the country.

Eros has published a story on social networks, announcing that he is ready to offer his 6-room hotel, and a capacity of 15 people, for medical staff at Santa Maria Nuova Hospital and Careggi University Hospital.

Full notification:

Hello, I am a hotelier in Florence, I have a 6-room B&B building in Piazza del Duomo, all with a private bathroom, with a capacity of 15 persons, for the medical staff of Santa Maria Nuova Hospital and Careggi Hospital. You can contact me or share my number with interested +393668747322. Honestly, Eros John.
It should be noted that in these difficult days for the Italian people, but not only, a little humanity on the part of everyone, as far as everyone can, would alleviate this difficult situation.