Në media po qarkullon një video ku shihet momenti një emigrant shqiptarë tentoi të godasë me një stilolaps në fytyrë një oficere police duke bërë rezistencë në arrestim.

Kjo video është publikuar nga vetë nga policia londineze Metropolitan Police ku shihet qartë momenti kur 40-vjeçari bërtiste “Do të vras”.

Adrian Popa u dënua nga gjykata e krimeve të rëna angeze me 3 vite e 10 muaj burg për kërcënim për të vrarë një oficere police. Po ashtu ai u dënua edhe me 15 muaj burg për tentativë plagosje.

Gjykatës iu tha se policia u telefonua nga një residencë në zonën Manor Park Crescent, Edgëare, rreth orës 10:25 të datës 16 Gusht 2020 pasi Popa u pa të hynte në kopshtin e një banese.

Ai ishte liruar nga burgu me kusht për mos të shkuar në atë zonë. Popa kur pa policinë nisi të bëhej agresiv.

Policia londineze bën të ditur se Popa tentoi me agresivitet të godasë oficeren e policisë në fytyrë disa herë me një stilolaps duke e kërcënuar se do ta vriste.

Ajo pësoi plagë të shumta në fytyrë dhe qafë dhe gërvishtje në shpatullën e saj.

A video is circulating in the media showing the moment when an Albanian emigrant tried to hit a police officer in the face with a pen, resisting arrest.

This video was published by the London Metropolitan Police, which clearly shows the moment when the 40-year-old shouted “I will kill”.

Adrian Popa was sentenced by the English criminal court to 3 years and 10 months in prison for threatening to kill a police officer. He was also sentenced to 15 months in prison for attempted injury.

The court was told that police were called from a residence in the Manor Park Crescent area, Edgare, around 10:25 a.m. on August 16, 2020 after Popa was seen entering the garden of an apartment.

He was released from prison on condition that he not go to that area. Popa when he saw the police started to become aggressive.

London police say Popa aggressively tried to hit the police officer in the face several times with a pen, threatening to kill him.

She suffered multiple wounds to her face and neck and scratches on her shoulder.