Një 36-vjeçar shqiptar i akuzuar për vrasje në tentativë u arrestua ndërsa ishte ulur me miqtë në një lokal në Massa Lombarda, në provincën e Ravenës, në Itali.

Mediat italiane raportojnë se ngjarja ka ndodhur më 28 gusht. Shqiptari plagosi një 22-vjeçar etiopian me disa goditje me thikë në bark në një mbrëmje në qendrën sociale “Zolino” në Imola, në kulmin e një konflikti që shpërtheu për motive të dobëta.

Viktima e sulmit u transportua me helikopter në spitalin Maggiore në Bolonjë, ku ai ishte diagnostikuar me një vrimë të dyshuar pulmonare përveç dëmtimeve të shumta, dhe ishte shtruar në spital me një prognozë konfidenciale.

Ndërkohë, arrestimi i shqiptarit është bërë ditën e djeshme rreth orës 16:00. Shqiptari emri i të cilit nuk bëhet i ditur u arrestua teksa ishte duke pirë kafe me miqtë e tij në Massa Lombarda, në provincën e Ravenës, përcjell abcnews.al.

Mirëpo, telashet për shqiptarin u shtuan. Gjatë momentit të arrestimi karabinierë i gjetën atij kartëmonedha false 20 euroshe.

Më pas gjatë kontrollit në banesën e tij, në të cilën bashkëjetonte me partneren 31-vjeçare, shqiptarit iu gjetën kartë identiteti, një kartë shëndetësore, një kopje të një kontrate telefoni në emër të një personi tjetër dhe rezervimi i një udhëtimi me autobus nga Bolonja në Bruksel më 10 shtator 2020 .

Sipas grupit hetimor, elementi i fundit mund të faktojë se autori ka tentuar të largohet drejt Belgjikës.

A 36-year-old Albanian man accused of attempted murder was arrested while sitting with friends in a bar in Massa Lombarda, in the province of Ravenna, in Italy.

Italian media report that the event took place on 28 August. The Albanian injured a 22-year-old Ethiopian with several stab wounds to the abdomen one evening at the social center “Zolino” in Imola, at the height of a conflict that erupted for weak motives.

The victim of the attack was transported by helicopter to the Maggiore hospital in Bologna, where he was diagnosed with a suspected pulmonary hole in addition to multiple injuries, and was hospitalized with a confidential prognosis.

Meanwhile, the arrest of the Albanian was made yesterday around 16:00. The Albanian, whose name is not disclosed, was arrested while drinking coffee with his friends in Massa Lombarda, in the province of Ravenna, abcnews.al reports.

However, the troubles for the Albanian increased. At the time of his arrest, carabinieri found counterfeit 20-euro banknotes.

Later, during the search of his apartment, where he lived with his 31-year-old partner, the Albanian was found with an identity card, a health card, a copy of a telephone contract in the name of another person and the reservation of a bus trip from Bologna in Brussels on 10 September 2020.

According to the investigative group, the last element may prove that the perpetrator tried to leave for Belgium.