Një 33-vjeçar tunizian u gjet i pajetë në Romë, jashtë Basiles, me plagë të thella thike në kraharor dhe kokë. Vrasësi i tij i dyshuar u arrestua këtë mëngjes, një 41-vjeçar shqiptar.

Trupi i viktimës u gjet dje rreth orës 11:30 në zonën e Tiburtino Terzo. Emergjenca që mbërriti në zonë vetëm sa konstatoi vdekjen e tunizianit për shkak të plagëve të thella.

Hetimet e karabinierëve të Montesacro, brenda pak orësh çuan në arrestimin e vrasësit të dyshuar dhe për të sqaruar motivin.

Ishte ora 11 e mëngjesit dje, kur burri, në kulmin e një debati për arsye të kota me të njohurin e tij 33-vjeçar, duke e goditur më pas disa herë me thikë. Menjëherë pas vrasjes, 41-vjeçari u largua nga vendi i ngjarjes.

Mediat italiane shkruajnë se burri ishte në gjendje të dehur në momentin kur kreu aktin e rëndë.

41-vjeçari u gjurmua nga karabinierët ndërsa po shëtiste, me sa duket pa qëllim, përgjatë rrugës “Tiburtina”. Në kohën e arrestimit, shqiptari kishte veshur të njëjtat rroba, përveç këmishë së njollosur me gjak, e cila u gjet në një kosh plehrash.

Arma e përdorur një thikë 24 cm, u gjet jo shumë larg vendit të krimit.

Në polici, gjatë marrjes në pyetje, burri pranoi përgjegjësinë e vrasjes dhe me urdhër të autoriteteve gjyqësore, ai u dërgua në burgun e “Regina Coeli”. Trupi i tunizianit u transportua në Institutin e Mjekësisë Ligjore “Verano” për ekzaminimin pasues të autopsisë.

A 33-year-old Tunisian man was found dead in Rome, outside Basile, with deep stab wounds to the chest and head. His suspected killer was arrested this morning, a 41-year-old Albanian.

The victim’s body was found yesterday around 11:30 in the Tiburtino Terzo area. The emergency that arrived in the area only confirmed the death of the Tunisian due to deep wounds.

Investigations by Montesacro carabinieri within a few hours led to the arrest of the suspected killer and to clarify the motive.

It was 11 a.m. yesterday, when the man, at the height of a heated argument with his 33-year-old acquaintance, stabbed him several times. Shortly after the murder, the 41-year-old fled the scene.

Italian media write that the man was drunk when he committed the serious act.

The 41-year-old was tracked down by carabinieri while walking, apparently aimlessly, along Tiburtina Street. At the time of his arrest, the Albanian was wearing the same clothes, except for a blood-stained shirt, which was found in a trash can.

The weapon used a 24 cm knife was found not far from the crime scene.

During the interrogation, the man admitted responsibility for the murder to the police, and by order of the judicial authorities, he was sent to the Regina Coeli prison. The Tunisian body was transported to the Verano Institute of Forensic Medicine for further autopsy examination.