Nënkoloneli i Forcës së Sigurisë së Kosovës, S.H., është vetëvrarë ditën e sotme.

Zëdhënësi i Policisë së Kosovës për rajonin e Mitroviës, Avni Zahiti, tha se rasti ka ndodhur rreth orës 11:20.

“Sot rreth orës 11:20, policia ka marrë informacionin se në një zonë malore ne fshatin Zjaqë të Mitrovicës, një person ishte vetë plagosur me armë. Menjëherë pas marrjes së këtij informacioni në vendin e ngjarjes kanë dalë të gjitha njësitet e nevojshme policore”, tha ai.

Zahiti tha se në vendin e ngjarjes është gjetur edhe arma.

“Në vendin e ngjarjes i plagosur nga arma është hasë viktima S.H., 48 vjeçar, shtetas i Republikës së Kosovës, i cili është dërguar me emergjencë në Spitalin Rajonal të Mitrovicës, më pas është dërguar për tretman në QKUK. Në cilësi të provave materiale janë gjete dhe sekuestruar një armë e llojit Pistoletë dhe një gëzhojë. Ndërsa rreth orës 15:00, nga QKUK është raportuar se viktima S.H., ka vdekur. Me urdhër të prokurorit trupi i pajetë i viktimës është dërguar për obduksion në IML”, shtoi ai.

Ndryshe, rasti është iniciuar dhe po hetohet si vdekje e dyshimtë.

The lieutenant colonel of the Kosovo Security Force, S.H., committed suicide today.

Kosovo Police spokesman for the Mitrovica region, Avni Zahiti, said that the case happened around 11:20.

“Today around 11:20, the police received information that in a mountainous area in the village of Zjaqë of Mitrovica, a person was wounded with a gun. “Immediately after receiving this information, all the necessary police units went to the scene,” he said.

Zahiti said that a weapon was found at the scene.

“At the scene, the victim S.H., 48 years old, a citizen of the Republic of Kosovo, was wounded by a weapon, and he was sent to the Mitrovica Regional Hospital, then he was sent to the UCCK for treatment. A pistol and a cartridge were found and seized as material evidence. While around 15:00, the UCCK reported that the victim S.H., died. “By order of the prosecutor, the dead body of the victim was sent for autopsy to IML”, he added.

Otherwise, the case has been initiated and is being investigated as a suspicious death.