Nga Dylber Balla

Ardit Barani është një nga shqiptarët që jeton në Izmir, zona më e goditur nga tërmeti tragjik në Turqi ditën e sotme.

Në një rrëfim për Abcnews.al ai tregon se në momentin që ra tërmeti ishte në katin e pestë. “Isha në shtëpi. Nuk po dija cfarë të bëja, nuk kisha nga ikja se isha në katin e pestë dhe qëndrova. Kur pushuan lëkundjet zbrita nga pallati. Ishte llahtari” tha ai.

Studenti nga Shkodra tregon se pasi zbriti nga pallati veprimi që bëri ishte telefonimi i familjes. “I mora në telefon dhe u thash jam mirë. Do të dëgjoni që ka rënë një tërmet por jam mirë. Por nuk më besonin. Pasi dëgjuan lajmet më morën sërish dhe nuk po e besonin” tha ai.

Por si është gjendja e shqiptarëve të tjerë? “Jemi si kokrra e mollës. Të gjithë shokët me të cilët jam këtu, por edhe të tjerët që njoh janë shumë mirë. Nuk ka asnjë të lënduar”.

Ardit Barani theksoi natën do ta kalojnë në çadër pasi zona e Izmirit pas tërmetit të fuqishëm ka regjistruar edhe 100 pasgoditje të tjera. “Shteti ka vendosur çadra në parqe, ka ndarë ushqime ushtria dhe këtu do ta kalojmë natën” përfundoi ai.

Deri tani në Turqi numri i viktimave ka arritur në 17, ndërsa mbi 600 janë të lënduarit, teksa operacionit e kërkim shpëtimit vijojnë në Izmir.

By Dylber Balla

Ardit Barani is one of the Albanians living in Izmir, the area most affected by the tragic earthquake in Turkey today.

In a story for Abcnews.al, he says that at the moment of the earthquake he was on the fifth floor. “I was at home. I did not know what to do, I did not have to leave because I was on the fifth floor and I stayed. When the shaking stopped I came down from the palace. It was terrifying, “he said.

The student from Shkodra says that after he came down from the building, the action he did was to call his family. “I called them and told them I was fine. You will hear that an earthquake has struck but I am fine. But they did not believe me. “After hearing the news, they took me again and they were not believing it,” he said.

But how is the situation of other Albanians? “We are like apples. All the friends I am here with, but also the others I know are very good. “There are no injuries.”

Ardit Barani stressed that they will spend the night in a tent as the area of ​​Izmir after the strong earthquake has recorded another 100 aftershocks. “The state has set up tents in the parks, the army has distributed food and we will spend the night here,” he concluded.

So far in Turkey the number of victims has reached 17, while over 600 are injured, as the search and rescue operation continues in Izmir.