Dita e parë e shkollën ka nisur për ters për një adoleshent 16-vjeçar me origjinë shqiptare, banues në Sansepolcro, në provincën e Arezzo, i cili këtë mëngjes rreth orës 10.30 u dërgua me urgjencë në Spitalin Careggi (Firence) ku momentalisht është i shtruar në Qendrën e Traumës. Djali, siç shpjegohet nga karabinierët së bashku me Brigadën e Zjarrfikësve, po qëndronte me shokët e tij në tarracën e ndërtesës së një fabrike e përshtatur për shkollë (pasi instituti profesional Buitoni, të cilën djali merr pjesë, po i nënshtrohet rikonstruksionit).

Në këtë moment, policia po përpiqet të kuptojë pse djali kaloi mbi dritën e dritës, e cila me peshën e trupit të tij u shemb duke bërë që 16 vjeçari, i cili bëri një fluturim prej gjashtë metrash, të binte. Dinamika e aksidentit ende po vlerësohet nga karabinierët dhe zjarrfikësit të cilët ndërhynë në vend. Djali u transportua me Pegaso në spitalin Fiorentin në Careggi ku ndodhet në spital pasi pësoi fraktura dhe trauma.

The first day of school has started for a 16-year-old teenager of Albanian origin, resident in Sansepolcro, in the province of Arezzo, who this morning around 10.30 was rushed to the Careggi Hospital (Florence) where he is currently hospitalized. at the Trauma Center. The boy, as explained by the carabinieri together with the Fire Brigade, was standing with his friends on the terrace of a factory-adapted factory building (as the Buitoni vocational institute, in which the boy attends, is undergoing reconstruction).

At the moment, police are trying to understand why the boy jumped on the light bulb, which with the weight of his body collapsed causing the 16-year-old, who made a six-meter flight, to fall. The dynamics of the accident are still being assessed by the carabinieri and firefighters who intervened on the spot. The boy was transported with Pegasus to Fiorentin Hospital in Careggi where he is in hospital after suffering fractures and trauma.