Ekstradohet në Itali një 37 vjeçar shqiptar i arrestuar nga autoritetet britanike në kuadër të një operacioni të koduar “Kulmi”.

Shqiptari me iniciale H.E ishte pjesë e një grupi kriminal të përfshirë në trafikun ndërkombëtar të drogës dhe u arrestua në aeroportin “Heathrow” të Londrës më 3 shtator të këtij viti. Pasditen e sotme, shqiptari mbërriti në aeroportin Fiumicino.

Kapja ndodhi pas identifikimit të profilit të tij të fshehtë në “Instagram”, përmes të cilit ai u nxit së pari të pranonte kontakte në internet nga një llogari fiktive, krijuar posaçërisht nga hetuesit e DIA-s dhe i atribuohej një vajze inekzistente shqiptare.

Arrestimi ishte gjithashtu i mundur falë aktivizimit të rrjetit evropian kushtuar kërkimit dhe kapjes së të arratisurve ndërkombëtarë (ENFAST), në të cilin Italia merr pjesë përmes Shërbimit Ndërkombëtar të Bashkëpunimit Policor.

A 37-year-old Albanian man arrested by the British authorities as part of an operation codenamed “Roof” is being extradited to Italy.

The Albanian with the initials H.E was part of a criminal group involved in international drug trafficking and was arrested at London “Heathrow” airport on September 3 this year. This afternoon, the Albanian arrived at Fiumicino airport.

The capture took place after the identification of his secret Instagram profile, through which he was first prompted to accept online contacts from a fictitious account, created specifically by DIA investigators and attributed to a non-existent Albanian girl.

The arrest was also possible thanks to the activation of the European network dedicated to the search and capture of international fugitives (ENFAST), in which Italy participates through the International Police Cooperation Service.