Një 35-vjecare shqiptare ka ndërruar jetë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për shkak të një infarkti. Dy vite më parë, Fatjola Gora iu bashkua familjes së saj në ShBA. Por ndarja e saj nga jeta është tepër e trishtë pasi ka lënë pas një djalë tre muajsh ndërsa bashkëshorti nuk merr dot pjesë në ceremoninë mortore pasi janë bllokuar udhëtimet për shkak të Covidit.

Komuniteti i shqiptarëve në SHBA ka hapur një faqe në internet për mbledhjen e fondeve, për të mbuluar shpenzimet e varrimit, ku deri tani janë mbledhur 17 mijë dollarë dhe qëllimi është të arrihen 25 mijë dollarë.

Njoftimi i tyre: Me dëshperim të thellë njoftojmë ndarjen e papritur nga jeta të Fatjola Gora, një vajzë 35 vjeçare, emigrante prej dy vitesh në SHBA.

Fatjola u nda nga jeta si pasojë e një ataku kardiak duke lënë pas miq, familjarë, bashkëshortin dhe djalin 3 -muajsh.

Familja e Fatjolës emigroi në SHBA për të siguruar një jetë më të mirë për fëmijet e tyre. Nuk ka fjalë dhe ngushëllim që mund ta lehtësojnë sadopak dhimbjen e tyre për humbjen e vajzes. Largesia e ben edhe me te veshtire perballimin e situates ndaj per kete arsye, eshte shume e nevojshme te shprehim mbeshtetjen tone per familjen e Astrit Gora.

Nje lutje shkon per te gjithe komunitetin shqiptar kudo ku ndodhen, te japin kontributin e tyre per ti ardhur ne ndihme familjes me shpenzimet funerale. Falemnderime te perzemerta nga ne dhe familja Gora per mbeshtetjen tuaj

A 35-year-old Albanian woman has died in the United States of America due to a heart attack. Two years ago, Fatjola Gora joined her family in the US. But her separation from life is extremely sad as she left behind a three-month-old son while her husband can not attend the funeral ceremony as travel has been blocked due to Covid.

The Albanian community in the US has launched a fundraising website to cover funeral expenses, which has raised $ 17,000 so far and aims to raise $ 25,000.

Their announcement: With deep despair we announce the sudden separation from life of Fatjola Gora, a 35-year-old girl, immigrant for two years in the US.

Fatjola passed away as a result of a heart attack leaving behind friends, family, husband and 3-month-old son.

Fatjola’s family emigrated to the US to provide a better life for their children. There are no words or comforts that can alleviate their grief over the loss of their daughter. The distance makes it even more difficult to cope with the situation, therefore it is very necessary to express our support for the family of Astrit Gora.

A prayer goes to the entire Albanian community wherever they are, to give their contribution to help the family with funeral expenses. Heartfelt thanks from us and the Gora family for your support