Një shqiptare 21 vjeçare nga Zvicra, në dy raste, në dy klinika psikiatrike ka ngufatur dy pacientë. Shqiptarja me prejardhje nga Kosova është e lindur dhe rritur në Zvicër. Ajo kishte sulmuar nga pas një paciente që po shikonte televizorin në qendrën psikiatrike Rheinau në janar 2018 dhe e kishte ngufatur duke e shtrënguar me duar në qafë derisa asaj i ishte errësuar shikimi, transmeton portali informativ nga diaspora, albinfo.ch. Një rast tjetër i ngjajshëm ka ndodhur kur ishte vetëm 17 vjeçare, në Klinikën Universitare të Psikiatrisë në Bazel, kur kishte tentuar të mbyste një pacient djalë, 12 vjeçar.

Pas dy rasteve ajo ka marrë dënim me dhjetë vjet burg dhe masën e dëbimit nga Zvicra për aq vjet. “Për shkak të rrezikut shumë të lartë të recidivitetit (përsëritjes së veprës), është në interes të Zvicrës që ajo të largohet nga vendi”, thuhet në vendimin gjyqësor.

A 21-year-old Albanian woman from Switzerland, on two occasions, strangled two patients in two psychiatric clinics. The Albanian woman from Kosovo was born and raised in Switzerland. She had attacked from behind a patient who was watching TV at the Rheinau psychiatric center in January 2018 and had strangled her by squeezing her neck until her eyesight was darkened, reports the information portal from the diaspora, albinfo.ch. Another similar case occurred when she was just 17 years old, at the University Clinic of Psychiatry in Basel, when she had attempted to strangle a 12-year-old male patient.

After two cases she was sentenced to ten years in prison and deported from Switzerland for so many years. “Due to the very high risk of recidivism (repetition of the offense), it is in Switzerland’s interest for her to leave the country,” the court ruling said.