GJERMANI- Tamponi i parë i kryer për koronavirus ka rezultuar negativ për kancelaren Angela Merkel.

Ajo momentalisht ndodhet në karantinë për shkak se mjeku i saj që e vizitoi ka rezultuar të jetë i infektuar me koronavirus. Megjithatë tashmë testi i parë ka rezultuar negativ ndërsa do të jenë mjekët ata që do të vendosin përfundimisht nëse Merkel mund të lërë karantinën.

Gjermania ka regjistruar deri më tani 115 viktima dhe ka 27009 raste aktive. Ndërsa janë shëruar 266 të tjerë.

Gjermania ditën e sotme deklaroi se do të shtojë masat për të parandaluar përhapjen e virusit, madje gjobat për ata që shkelin rregullat mund të shkojnë deri në 25000 euro.

GERMANY – The first coronavirus swab done has proved negative for Chancellor Angela Merkel.

She is currently quarantined because her doctor who visited her has been found to be infected with coronavirus. But now the first test has turned out to be negative and it will be doctors who will ultimately decide whether Merkel can quit.

Germany has so far registered 115 fatalities and has 27009 active cases. While 266 others have recovered.

Germany announced today that it will step up measures to prevent the spread of the virus, and fines for those who break the rules could go up to 25,000 euros.