Një apartament është përfshirë nga flakët në Korçë, në lagjen nr.5 të këtij qyteti.

Shkak i ngjarjes është bërë temperatura e lartë, si pasojë e ngrohëses me të cilën banorët ngroheshin në këto ditë të ftohta dimri. Kjo ka bërë që mobiljet të marrin flakë.

Paraprakisht raportohet për një të lënduar në gjendje të lehtë asfiksimi, i cili po merr ndihmën mjekësore në spitalin rajonal të Korçës.

Në vendin e ngjarjes ka shkuar policia dhe zjarrfikësja dhe po punojnë për shuarjen e flakëve.

Informacion paraprak

Më datë 04.01.2021, rreth orës 16:14, në lagjen nr. 4, ka rënë zjarr në apartamentin e shtetasit A. Dh., rreth 75 vjeç, i cili si pasojë e asfiksisë ka patur probleme shëndetësore dhe u dërgua për ndihmë në Spitalin e Korçës.

Nga të dhënat e para në vendin e ngjarjes, dyshohet se shkak i rënies së zjarrit mund të ketë qenë përdorimi i një rezistence elektrike.

Grupi hetimor po punon për sqarimin e rrethanave të ngjarjes .

An apartment was engulfed in flames in Korça, in neighborhood no. 5 of this city.

The cause of the event was the high temperature, as a result of the heater with which the residents were heated in these cold winter days. This has caused the furniture to catch fire.

It is previously reported that a person with a mild suffocation condition is receiving medical assistance at the Korça regional hospital.

Police and firefighters went to the scene and are working to extinguish the flames.

Preliminary information

On 04.01.2021, around 16:14, in the neighborhood no. 4, a fire broke out in the apartment of the citizen A. Dh., About 75 years old, who as a result of asphyxia had health problems and was sent to the Korça Hospital for help.

From the first data at the scene, it is suspected that the cause of the fire may have been the use of an electrical resistor.

The investigative group is working to clarify the circumstances of the event.