Arrestohet Stjuart Smakaj, autori i vrasjes së 23-vjeçarit, Gledis Kraja në Shkodër. Mësohet se arrestimi i tij është bërë nga policia e Shkodrës.

“Falë reagimit në kohë të strukturave të DVP Shkodër, rrethimit të zonës, kontrolleve të shumta të ushtruara në bashkëpunim me FNSH dhe presionit të ushtruar nga forcat e policisë duke mbajtur ne rrethim zonën ku fshihej autori u bë e mundur vënia në pranga e autorit të ngjarjes së mbrëmshme ku mbeti i plagosur me armë zjarri dhe me pas humbi jetën 23 vjeari G.K”, thuhet në njoftimin paraprak të policisë.

Po ashtu është sekuestruar edhe arma e zjarrit e modifikuar. Në kërkim për vrasjen e 23-vjeçarit është edhe vëllai tjetër, Sebastian Smakaj.

Ngjarja e rëndë ndodhi mbrëmjen e djeshme në Shkodër. Gledis Kraja 23 vjeç ka mbetur i vdekur pasi është qëlluar me armë zjarri kallshnikov. Fillimisht u mësua se 23 vjeçari u vra nga një breshëri kallashnikovi por pas hetimeve të kryera nga grupi hetimor dhe marrjes në pyetje të dëshmitareve dyshohet se 23 vjeçari është vrarë aksidentalisht duke qenë se fillimisht mes autoriut tashmë të dyshuar Sebastian Smakaj dhe disa të rinjve punonjës të një mobilerie kishte lindur një konflikt i cili pas debatit verbal ka degjeneruar në konflikt fizik.

Pas këtij konflikti ka ndërhyrë fillimisht 23 vjeçari për të qetësuar gjakrat mes palëve por nuk ka arritur të bëjë një gjë të tillë, Sebastian Smakaj pasi ka marrë armën në banesen që ndodhet në lagjen “Qaf Hardhi” është ulur poshtë dhe ka nisur të qëlloi në drejtim të personave me të cilët është konfliktuar. Nga të shtënat ka mbetur i plagosur 23 vjçari Gledis Kraja i cili ndodhej aty me qëllimn që të shuante sherrin mes palëve, ndërsa Sebastian Smakaj dhe vëllai i tij Stjuart Smakaj të cilët ndodheshin në vend ngjarje janë larguar me shpejtësi nga vendi i ngjarjes.

 

Stjuart Smakaj, the perpetrator of the murder of 23-year-old Gledis Kraja in Shkodra, is arrested. It is learned that his arrest was made by the Shkodra police.

“Thanks to the timely reaction of the structures of DVP Shkodra, the siege of the area, numerous controls exercised in cooperation with FNSH and the pressure exerted by the police forces by keeping the area where the perpetrator was hiding, it became possible to handcuff the perpetrator of last night’s event where 23-year-old GK was wounded with a firearm and later lost his life “, it is said in the preliminary notification of the police.

READ ALSO: Execution in Shkodra, the former football player was killed with 8 bullets! He was friends with the author

A modified firearm was also seized. The other brother, Sebastian Smakaj, is also wanted for the murder of the 23-year-old.

The serious event happened last night in Shkodra. Gledis Kraja, 23, was found dead after being shot with a Kalashnikov. It was initially learned that the 23-year-old was killed by a Kalashnikov, but after investigations by the investigative group and interrogation of witnesses, it is suspected that the 23-year-old was killed accidentally, given that initially between the already suspected perpetrator Sebastian Smakaj and some young employees a furniture factory had given birth to a conflict which after verbal debate has degenerated into physical conflict.

After this conflict, the 23-year-old initially intervened to calm the blood between the parties but failed to do so, Sebastian Smakaj after taking the weapon in the apartment located in the neighborhood “Qaf Hardhi” sat down and started shooting at direction of the persons with whom it is in conflict. The shooting injured 23-year-old Gledis Kraja, who was there in order to extinguish the quarrel between the parties, while Sebastian Smakaj and his brother Stjuart Smakaj, who were at the scene, quickly left the scene.