Detaje të reja kanë dalë në dritë nga grabitja që ndodhi mëngjesn e sotëm në Tiranë, ku dy persona kanë dhunuar dhe më pas i kanë marrë paratë një 55-vjeçari që transportonte valutë. Burime bëjnë me dije se shuma e parave që është marrë kap shifrën e 30 milionë lekëve të vjetra, ndërkohë që është zbardhur dhe dëshmia e motoristit, që u grabit.

55-vjeçari Qani Zili Lani është marrë në pyetje nga grupi hetimor, ndërsa ka deklaruar: “Më zunë rrugën dy persona me motorr, më qëlluan me sqepar dhe më morën çantën. Se sa lekë kishte në çantë nuk e di, unë vetëm i transportoja.”

Policia pritet të marrë në pyetje pronarin e exchange për të zbuluar shifrën e saktë të parave që ka pasur me vete 55-vjeçari në momentin e grabitjes.

Njoftimi i plotë:

Me datë 04.05.2021, rreth orës 09:05, në rrugën e “Kavajës” në kryqëzim me rrugën “Mihal Duri”, 2 persona ende të paidentifikuar kanë goditur me sende të forta dhe më pas i kanë marrë një shumë parash shtetasit Q. Z., 55 vjeç, i cili po transportonte me motorr vlera monetare të një pike valute.

Autorët e dyshuar të ngjarjes në largim e sipër kanë braktisur motomjetin me të cilin po qarkullonin dhe janë larguar me këmbë nëpër rrugica.

Sherbimet e Policisë kanë shkuar menjeherë në vendngjarje dhe po bëjnë kontrollin e zonës.

Grupi hetimor po punon për sqarimin e rrethanave të ngjarjes.

New details have come to light from the robbery that took place this morning in Tirana, where two people raped and then took the money from a 55-year-old man who was transporting currency. Sources suggest that the amount of money that was taken reaches the figure of 30 million old lek, while the testimony of the motorcyclist, who was robbed, has been revealed.

55-year-old Qani Zili Lani was interrogated by the investigative group, while he stated: “Two people on a motorcycle blocked my way, shot me with a beak and took my bag. I do not know how much money was in the bag, I just transported it. ”

Police are expected to question the owner of the exchange to find out the exact amount of money the 55-year-old had with him at the time of the robbery.

Full notice: On 04.05.2021, around 09:05, in the street of “Kavaja” at the intersection with the street “Mihal Duri”, 2 still unidentified persons hit with solid objects and then took a sum of money from the citizen QZ, 55 years old, who was transporting the monetary values ​​of a currency point by motorbike.

The suspected perpetrators of the outgoing event abandoned the motor vehicle they were traveling in and walked away through the alleys.

Police services immediately went to the scene and are checking the area.

The investigative group is working to clarify the circumstances of the event.